Címlap Iskolánkról
Intézmény bemutatása

Engedjék meg, hogy néhány mondatban bemutatkozzunk Önöknek.

Az alsó tagozaton „nagyfelmenő” rendszerben - 4 évig ugyanaz a tanító néni oktatja a gyerekeket. Az olvasást mindkét osztályban  a hagyományos hangoztató-elemző-szótagoló módszerrel tanítják.

Már első osztálytól bevezető nyelvtanítás folyik, ötödiktől pedig emelt- és alapszinten  oktatunk. A nyelvoktatás célja felkészítés alapfokú állami nyelvvizsgára tanórai keretek között, természetesen ingyenesen: a hetedik osztály végén minden tanuló alapfokú próbanyelvvizsgát tesz. A kommunikáció alapú nyelvoktatást segíti az angol anyanyelvi lektor az Amerikai Egyesült Államokból.

Alsó tagozaton minden gyerek szervezett úszás-és néptáncoktatáson vesz részt. Már első osztálytól fiúknak és lányoknak is lehetőség lesz a Szeged2011 labdarúgó egyesülettel együttműködve a Bozsik program keretében a labdarúgás kerettantervű osztályban tanulni. A gyerekek Szeged egyik legnagyobb, sporteszközökkel kiválóan felszerelt tornatermében sportolhatnak, a szabadtéri mozgáshoz pedig kézilabdapálya, gumitéglás streetball-pálya áll rendelkezésükre.

Az iskola két jól felszerelt számítógépes szaktanteremmel rendelkezik. A számítástechnika oktatás egyik célja nemzetközi ECDL informatikai vizsgára felkészítés emelt óraszámban tanórai keretek között. Az oktatást korszerű taneszközök, digitális tábla segítik.

A LEGO® robot programozás minden korosztályhoz és minden tanulási módszerhez illeszkedik. A LEGO robottal dolgozva a diákok megtapasztalják, hogy valójában nagyobb tehetségük van a tudományhoz és technikához, mint amennyit maguktól elvártak volna.

A magyar, az idegen nyelv, matematika tantárgyakat felső tagozaton differenciált csoportbontásban tanítjuk az eredményes továbbtanulás érdekében.

Mindezek mellett az intézmény falain belül, a Classic Alapfokú Művészeti Iskola tánc tanszak működik. Tanórán és a napköziben furulya oktatás folyik.

Egészségnevelési és környezettudatosságra nevelési ÖKO-programunk segíti a tanulóink fejlődését. Az iskola pedagógiai programja eredményeként széles látókörű, talpraesett, egészséges, jól felkészült gyerekek kerülhetnek ki az iskola falai közül.

 

Pintér Ildikó
igazgató

 

 

 

Friss hírek

Nyári táborok

Tisztelt szülök!

A táborok menüpontba felkerültek 2024. nyár táborozási lehetőségei.

 
Iskolai vers- és prózamondó verseny

Iskolai vers- és prózamondó verseny lesz a felsősöknek 2024.03.25-én 14:30-kor a könyvtárban.

plakát

 

Elérhetőség

Cím: 6723 Szeged, Űrhajós utca 4.
Tel.: 06-62-548-968

Nyitvatartás
7:00 - 18:00

Alapítvány

Köszönettel fogadunk minden támogatást.

Szeged Tarjánvárosi IV. Számú Általános Iskola Tanulóiért Alapítvány

Számlaszáma: 57400217-10118256

Adószáma: 18456183-1-06

 

Ökoiskola

 

 

Boldogságóra program

A Pénz7 hivatalos weboldala


Validation Icons