Humán nap

A Weöres Sándor Általános Iskolában évről évre hagyomány a humán napi rendezvény, mely remek lehetőség a gyerekek szereplésére, tehetségük, érdeklődési körük megmutatására.


A színpadi szereplést komoly osztálymunka előzi meg. A tanulók és osztályfőnökeik közösen készülnek a bemutatóra. Idén minden osztály plakátot készített, mely vagy saját közösségük bemutatásához vagy a tavaszi ünnepek, hagyományokhoz kapcsolódott. Az igényes alkotásokat az iskola aulájában felállított paravánon tekinthették meg az érdeklődők.


Ha humán nap, akkor a magyar költészet napja. A József Attila születésnapjához kapcsolódó napon országszerte verses megemlékezéseket, ünnepségeket tartanak. Iskolánkban március végén rendeztük meg a vers- és prózamondó versenyt, melyen idén rekordszámú tanuló szerepelt.


Április 12-én a humán napi rendezvényen az osztályok bemutatóin közös versmondást, éneklést, drámajelenetet, zenei adaptációt, népi és modern táncot, idegen nyelvű előadást tekinthettük meg. Nagy örömükre szolgált, hogy idén egyéni produkciók is a színpadi bemutatásra kerültek. Berta Dániel, végzős tanulónk a stand up comedy műfajában próbálta ki önmagát nagy sikert aratva. Fekete László 3. b osztályos tanuló pedig egy hosszabb lélegzetű verset adott elő, mellyel továbbjutott a városi szavalóversenyre. A hangszerek szerelmesei pedig furulya- és zongoraműveket adtak elő.


Érdeklődéssel fogadtuk a nyolcadikosok slam poetry stílusban fogant igazán eredeti produkcióját. A szépirodalmi művek és a modern ritmusok szokatlan társítása, a nem mindennapi nyelvi lelemény teljesen lenyűgözte a közönséget.
Az énekkar vidám tavaszi dalcsokorral kedveskedett a közönségnek.


Idén először került jutalmazásra az a tanuló, aki ebben a tanévben a legtöbbet kölcsönzött az iskola könyvtárából. Elsőként Sipka Gergő 5. a osztályos tanuló értékes könyvjutalmat vehetett át.
Színvonalas, változatos műsort láthattunk az idei humán napon. A szereplőknek és a felkészítőknek ez alkalommal szeretnénk megköszönni munkájukat.

kép

 

 

kép

kép

kép

kép

kép

 

Friss hírek

Nyári táborok

Tisztelt szülök!

A táborok menüpontba felkerültek 2024. nyár táborozási lehetőségei.

 
Iskolai vers- és prózamondó verseny

Iskolai vers- és prózamondó verseny lesz a felsősöknek 2024.03.25-én 14:30-kor a könyvtárban.

plakát

 

Elérhetőség

Cím: 6723 Szeged, Űrhajós utca 4.
Tel.: 06-62-548-968

Nyitvatartás
7:00 - 18:00

Alapítvány

Köszönettel fogadunk minden támogatást.

Szeged Tarjánvárosi IV. Számú Általános Iskola Tanulóiért Alapítvány

Számlaszáma: 57400217-10118256

Adószáma: 18456183-1-06

 

Ökoiskola

 

 

Boldogságóra program

A Pénz7 hivatalos weboldala


Validation Icons