Címlap Hírek - események Madarak és fák napja
Madarak és fák napja

Május 22-én iskolánk tanulói számára a napközis munkaközösség, a Szegedi Tudományegyetem TTIK Mikrobiológiai Tanszékének kutatóival közösen programnapot szervezett. Ennek során az alsós tanulóink interaktív játékok segítségével bővíthették ismereteiket az erdő élővilágáról. Az idő jobb kihasználása érdekében hat „munkaállomáson” kellett csoportosan, és azon belül egyénileg feladatokat megoldani. A meghívott előadóink - Dr. Szebenyi Csilla és munkatársai - számos tárgy és hangfelvétel segítségével varázsolták a gyerekek elé az erdő lakóinak életét, és játékos, ügyességi feladatokkal tették számukra élvezetesebbé az ismeretszerzést. Előbb egy fakopáncsot ábrázoló kirakóst kellett összerakniuk, majd különféle madárhangokat kellett felismerniük. Ezt követte a gyerekek kedvence, a „bátorságpróba”, ahol egy lyukon keresztül kellett egy zárt dobozban kitapogatni, és felismerni az erdőből származó különféle tárgyakat, és anyagokat. Egy másik munkaállomáson tematikus keresztrejtvény várt rájuk, majd egy továbbin évgyűrűk számolásával és mérésével kellett meghatározni az adott fa életkorát, ami az egyik legkedvesebb feladatnak bizonyult.
A nap végén egy interaktív ismertető következett „Az erdő kincsei” címmel, amelyben megismerkedhettek az erdő szintjeinek élővilágával a talajtól a lombkoronáig, és kézbe fogva csodálhatták meg az erdő „kincseit”: különféle madarak tojásait, rókakoponyát, szarvasagancsot, és sok más érdekességet.
A délután jól sikerült, mindvégig emelkedett hangulatban telt, miközben a tanulók tudása sok új ismerettel gyarapodott. A meghívott előadóink és a gyerekek is nagyon jól érezték magukat.

kép

 

 

kép

kép

kép

kép

kép

 

 

Friss hírek

Családi nap

Családi nap a Weöres suliban

2024. május 11. (szombat)

részletek

 
Gyógynövényes nap a Weöresben

Április 24. szerdán iskolánkban a Fenntarthatósági Hét egyik programja a „Gyógynövényes nap a Weöresben”. Minden tanulónk lehetőséget kap ezen a napon, hogy jobban megismerje interaktív módon a  gyógy- illetve fűszernövényeket és azok felhasználását.

bővebben

 

Elérhetőség

Cím: 6723 Szeged, Űrhajós utca 4.
Tel.: 06-62-548-968

Nyitvatartás
7:00 - 18:00

Alapítvány

Köszönettel fogadunk minden támogatást.

Szeged Tarjánvárosi IV. Számú Általános Iskola Tanulóiért Alapítvány

Számlaszáma: 57400217-10118256

Adószáma: 18456183-1-06

 

Ökoiskola

 

 

Boldogságóra program

A Pénz7 hivatalos weboldala


Validation Icons