Címlap Hírek - események A Zene világnapja október 1.
A Zene világnapja október 1.

Mottónk: "Zene az kell, mert körülölel…"

A Szegedi Eötvös József Gimnázium és Általános Iskola Weöres Sándor Általános Iskolájának tanulóival, énekszakos kollégáival izgatottan készültünk a pénteki koncertre a Zene világnapja alkalmából. Órákon, az énekkaron, sőt még a napköziben is felcsendültek a már jól ismert, tanult dalok. Hétfőn a napköziben közösen énekeltük az ismert őszi dalokat.
Elérkezett a péntek. Minden alsós évfolyam kiválasztotta és elénekelte kedvenc népdalait. Szólt a hegedű, a zongora és a furulya a hangszerekkel ismerkedő tanulók kezében. Nagy élmény volt mindannyiunk számára, amikor Kiszel Jenifer az Eötvös József Gimnázium 11.-es tanulója előadásában hallhattunk két gyönyörű népdalt. (Felkészítője Kónya Géza tanár úr.)
A hangszeres előadások közben a gyerekek láthatták, hogy kitartó munkával hova lehet eljutni a zene tudományában. Először az 1. évfolyam mutatta be kedvenc népdalait, majd a 2. évfolyam és a 3.a osztály énekét láthattuk-hallhattuk (Felkészítő: Sandrik Ágnes tanítónő). A negyedikesek közösen énekeltek egy-egy dalt. Végül a 4.a osztály közös furulyajátéka zárta az alsósok előadását (Felkészítő: Szabó Mónika tanítónő).
Kaiser Csilla angol szakos tanárnő gitáron kísérte tanítványait, akik természetesen angolul énekeltek egy kedves, vidám dalt a színek szépségéről. Nagy örömünkre idén ismét megalakult az alsósok énekkara, akik furulyakísérettel adták elő iskolánk névadója, Weöres Sándor egyik legismertebb megzenésített versét, A Tündért. A fülbemászó dallam után a felsős énekkar előadásában felcsendült a „Néked szól ez a dal”, melyet zongorán kísért Kónya Géza tanár úr. Végül, de nem utolsó sorban iskolánk tanulói az énekkarral együtt énekelték a Cikk cakk sakk dalt. Kónya Géza tanár úr zongorakísérete remek hangulatot teremtett, a nézőtéren ülő gyerekek is hamar bekapcsolódtak az éneklésbe.

Énekelni jó, de együtt énekelni még jobb!

Sandrik Ágnes
szervező

kép

 

 

 

Friss hírek

Családi nap

Családi nap a Weöres suliban

2024. május 11. (szombat)

részletek

 
Gyógynövényes nap a Weöresben

Április 24. szerdán iskolánkban a Fenntarthatósági Hét egyik programja a „Gyógynövényes nap a Weöresben”. Minden tanulónk lehetőséget kap ezen a napon, hogy jobban megismerje interaktív módon a  gyógy- illetve fűszernövényeket és azok felhasználását.

bővebben

 

Elérhetőség

Cím: 6723 Szeged, Űrhajós utca 4.
Tel.: 06-62-548-968

Nyitvatartás
7:00 - 18:00

Alapítvány

Köszönettel fogadunk minden támogatást.

Szeged Tarjánvárosi IV. Számú Általános Iskola Tanulóiért Alapítvány

Számlaszáma: 57400217-10118256

Adószáma: 18456183-1-06

 

Ökoiskola

 

 

Boldogságóra program

A Pénz7 hivatalos weboldala


Validation Icons