Címlap Hírek - események Kirándult a 3.b
Kirándult a 3.b

Egy nagyon szép, kényelmes autóbusszal indultunk a 2 napos kirándulásra. Első nagyobb állomásunk a debreceni Református Nagytemplom volt. Az épületet történelme tette igazán híressé, mivel 1849. április 14-én Kossuth Lajos itt olvasta fel a Függetlenségi Nyilatkozatot.

Kossuth ekkor használt széke, azóta is a Nagytemplom féltve őrzött ereklyéje. Felmentünk a toronyba is, ahonnan páratlan kilátás nyílt a városra. A Református Kollégiumot, amit 1538-ban professzorok alapítottak, csak kívülről tudtuk megnézni mivel felújítás alatt állt. Következő állomásunk a Hortobágyi Nemzeti Park volt, mely terület a Világörökség része. Itt közelről nézhettük meg a Mátai - ménest, a Kilenclyukú hidat, végigsétáltunk a Kézműves udvaron, bementünk a Körszínbe, majd a Madár korházban néztük meg a sérült madarakat. Ezután pusztai fogattal mentünk a pusztán élő állatokat megnézni. Idegenvezetőnk röviden bemutatta az eurázsiai vadlovakat, racka juhokat, szürke marhákat, bivalyokat, és a mangalicákat. Az út felénél nagyon szép lovasbemutatóban gyönyörködhettünk, ahol a lovakat meg is simogathattuk. A következő program a Sóstófürdőn működő Kis Vakond tábor meglátogatása volt. Osztályunkból több tanuló első osztály óta részt vesz a Kis Vakond Matematika Levelezős versenyen, ezért nagyon kíváncsiak voltunk, hol is van az ő tábora. A tábor illetve a verseny igazgatója, Vasvári Zoli bácsi fogadott bennünket. Körbevezetett a tábor területén, majd jót beszélgettünk és búcsúzóul mindenki kapott tőle egy légfrissítő kis vakondot. Ez után a szállásra mentünk, ahol 3-4 ágyas szobákat vettünk birtokba. A nap ezzel még nem fejeződött be, hiszen vacsora után éjszakai, elemlámpás sétára mentünk a tó partjára. Ott halkan, szép dalokat énekeltünk. Nagyon izgalmas volt az út oda- és visszafelé is. Visszatérve a szállásra, mindenki kellemesen elfáradva tért nyugovóra. Szombat reggel szinte mindenki a késő fekvés ellenére már 7 órakor felébredt. Ezen a napon a Sóstói Állatpark volt a program. Csodálatos volt! Szinte minden állat megtalálható, szép nagy kifutókkal, igazi barátságos környezetet biztosítva az állatoknak. A terrárium része is fantasztikus volt, ahogy mellettünk, felettünk úszkáltak a cápák, halak. Kígyótól, skorpióig minden megtalálható. Nagyon klassz, látványos volt a fóka bemutató is. Sajnos az idő nagyon gyorsan eltelt és már az ebéd következett, ami viszont nagyon finom és bőséges volt. Hazafelé menet az út felénél pihenésként egy játszótéren kicsit játszottunk és fagylaltoztunk. Elfáradva, de nagyon sok élménnyel gazdagodva értünk haza.

Csizmadia Béláné
osztályfőnök

 

Friss hírek

Családi nap

Családi nap a Weöres suliban

2024. május 11. (szombat)

részletek

 
Gyógynövényes nap a Weöresben

Április 24. szerdán iskolánkban a Fenntarthatósági Hét egyik programja a „Gyógynövényes nap a Weöresben”. Minden tanulónk lehetőséget kap ezen a napon, hogy jobban megismerje interaktív módon a  gyógy- illetve fűszernövényeket és azok felhasználását.

bővebben

 

Elérhetőség

Cím: 6723 Szeged, Űrhajós utca 4.
Tel.: 06-62-548-968

Nyitvatartás
7:00 - 18:00

Alapítvány

Köszönettel fogadunk minden támogatást.

Szeged Tarjánvárosi IV. Számú Általános Iskola Tanulóiért Alapítvány

Számlaszáma: 57400217-10118256

Adószáma: 18456183-1-06

 

Ökoiskola

 

 

Boldogságóra program

A Pénz7 hivatalos weboldala


Validation Icons