Nyári tábor

A tanévzárót követő hétfőn, nagyon korán, 5:45-kor indult a buszunk. Az út igen hosszú volt. Kora délután érkeztünk meg Orfűre, a szállásra, ami nagyon szép és kényelmes volt...

 

Miután lepakoltunk, elindultunk feltérképezni a környéket. Az öt tó közül a Herman Ottó-tavat jártuk körbe először, ami igen kemény túra volt. Utána egy tanösvényen sétáltunk végig, ahol háziállatokat láthattunk.

Kedden 6 km gyaloglás után megérkeztünk Abaligetre. Megnéztük a Denevérmúzeumot, ahol sok érdekes dolgot tudtunk meg. Innen a cseppkőbarlangba mentünk. Mindenki ámulva nézte a csodálatos cseppkőcsodákat. A visszaút az erdőn keresztül nagyon izgalmas és szép volt. Este zseblámpás kártyakereső játékkal zártuk a napot.

A szerdát Pécs városában töltöttük. Megnéztük a Dzsámit, a négytornyú Székesegyházat, a Zsolnai kutat és a Természettudományi Múzeumot. Délben az Aranygaluska Étteremben ebédeltünk, majd a Virág Cukrászdában fagyiztunk. Este a látottakból vetélkedőt szerveztünk. A napot az éjszakai túrával zártuk.

Csütörtökön a Pécsi-tó és az Orfű-tó körül túráztunk. Menet közben megnéztük a Kemencés udvart és a Malom Múzeumot. Délben a Kistó Étteremben ebédeltünk, majd irány az Aqvapark! Mennyei program volt ez a gyerekeknek. Élménymedencéket és rengeteg csúszdát vehettek birtokukba. Este tábortűz mellett, szalonnasütés közben mondták el az élményeiket. Utána a szobák előadták a műsorszámaikat, amiken jót nevettünk. A gyerekek mindennap naplót vezettek, leírták élményeiket hogy otthon mindenről be tudjanak számolni. A programok végén mindenki jégkrémet vagy fagyit kapott, amit nagyon megérdemeltek, mert nagyon érdeklődőek voltak és szépen viselkedtek.

A péntek reggel pakolással telt. Az indulásig még maradt annyi időnk, hogy elmenjünk a játszótérre, majd megebédeltünk és elindult a busz hazafelé. Útközben a hét elején meghirdetett szobák közötti verseny eredményéről tájékoztattuk a gyerekeket és kiosztottuk a jutalmakat. Az út jó hangulatban telt.

A nyári tábor megvalósítását SZMJV Önkormányzatának Ifjúsági kerete 60.000 forinttal támogatta.

Megbeszéltük, hogy jövőre a Balatonra szervezzük a nyári tábort.

Mónika és Márti néni

 

Friss hírek

Családi nap

Családi nap a Weöres suliban

2024. május 11. (szombat)

részletek

 
Gyógynövényes nap a Weöresben

Április 24. szerdán iskolánkban a Fenntarthatósági Hét egyik programja a „Gyógynövényes nap a Weöresben”. Minden tanulónk lehetőséget kap ezen a napon, hogy jobban megismerje interaktív módon a  gyógy- illetve fűszernövényeket és azok felhasználását.

bővebben

 

Elérhetőség

Cím: 6723 Szeged, Űrhajós utca 4.
Tel.: 06-62-548-968

Nyitvatartás
7:00 - 18:00

Alapítvány

Köszönettel fogadunk minden támogatást.

Szeged Tarjánvárosi IV. Számú Általános Iskola Tanulóiért Alapítvány

Számlaszáma: 57400217-10118256

Adószáma: 18456183-1-06

 

Ökoiskola

 

 

Boldogságóra program

A Pénz7 hivatalos weboldala


Validation Icons