Címlap Hírek - események Iskolába jön a színház
Iskolába jön a színház

Előadásokkal, szakkörökkel, tehetséggondozó foglalkozásokkal játékos formában viszi közelebb a teátrumok világát a Weöres Sándor Iskola diákjaihoz a szegedi Pinceszínház; az uniós támogatással zajló egyéves program szeptember 1-jén indult.

A szakkörökön a kistérségi intézmények mintegy száz diákja vesz részt, a programba azonban lényegesen több gyerek kapcsolódik be, hiszen az iskolákban két-két előadását is bemutatja a Pinceszínház. A projektben hét intézmény szerepel, többek közt a Weöres Sándor Iskola.

A kezdeményezés nem titkolt célja a tehetséggondozás, a színészek a szövegek elemezésével, közös gyakorlással, tanácsokkal segítik a gyerekek felkészülését az aktuális versmondó versenyekre.
A Pinceszínház társulata a tanulókkal a mindennapi élet problémáit feldolgozó saját színdarabot is létrehoz, a középiskolás diákok pedig egy szintén önálló drogprevenciós előadást állítanak színpadra.
Két szegedi általános iskolában és egy gimnáziumban heti rendszerességgel szerveznek szakköröket, amelyeken beszédtechnikával, a színházi alapismeretek elsajátításával, színpadi mozgással foglalkoznak. A drámapedagógiai foglalkozások és szituációs gyakorlatok segítik a gyerekek önismeretének fejlődését – közölte a színésznő.
A programban három szegedi és négy vidéki oktatási intézmény vesz részt. A legkisebbeknek, a deszki óvodásoknak a kulturális sokszínűséget bemutató témanapokat, táncházat, sportvetélkedőket szerveznek.
A szakkörök, összejövetelek célja, hogy a művészetek iránti érdeklődés felkeltésével a gyerekek nyitottabbá, később a színházat szerető és értő felnőttekké váljanak – mondta Kancsár Orsolya, a Pinceszínház egyik alapítója.

 

Friss hírek

Családi nap

Családi nap a Weöres suliban

2024. május 11. (szombat)

részletek

 
Gyógynövényes nap a Weöresben

Április 24. szerdán iskolánkban a Fenntarthatósági Hét egyik programja a „Gyógynövényes nap a Weöresben”. Minden tanulónk lehetőséget kap ezen a napon, hogy jobban megismerje interaktív módon a  gyógy- illetve fűszernövényeket és azok felhasználását.

bővebben

 

Elérhetőség

Cím: 6723 Szeged, Űrhajós utca 4.
Tel.: 06-62-548-968

Nyitvatartás
7:00 - 18:00

Alapítvány

Köszönettel fogadunk minden támogatást.

Szeged Tarjánvárosi IV. Számú Általános Iskola Tanulóiért Alapítvány

Számlaszáma: 57400217-10118256

Adószáma: 18456183-1-06

 

Ökoiskola

 

 

Boldogságóra program

A Pénz7 hivatalos weboldala


Validation Icons