Címlap Hírek Pinceszínház a 3.b-ben
Pinceszínház a 3.b-ben

November 16-án a Pinceszínház művészei tartottak olvasás órát a 3.b osztályban. A gyerekek nagy izgalommal várták őket, hiszen volt aki már látta az előadásaikat, így a Lúdas Matyit is, ami az óránk témája volt.

Először légzőgyakorlatok következtek, majd beszédművelés, ami nagyon tetszett a gyerekeknek. Felelevenítették a mesét, melynek többféle változata létezik, mi a népmesét olvastuk. Csoportokban versenyeztek a gyerekek, de nagyon ügyesen fej-fej mellett haladtak, kiderült nagyon jól ismerik a történetet. Ezután szituációs játékok következtek, melyben a két színész is részt vett. Így óra végére teljesen oldott volt a hangulat, és nagyon boldogok voltak a gyerekek. Elbúcsúztunk, abban a reményben, hogy találkozunk még, vagy az osztályban, vagy egy előadáson!

Örülünk, hogy egy ilyen élvezetes órán vehettünk részt!

Köszönettel az osztály nevében:

Csicsainé Csernák Brigitta
tanító

 

Friss hírek

Sok szeretettel várjuk a játékos iskolaelőkészítő foglalkozásokra a leendő elsős gyerekeket és szüleiket keddi napokon 16 órától 16:45-ig:

  • január 9.
  • január 23.
  • február 6.
  • február 20.
  • március 6.
  • március 20.
  • április 10.

 

 
 

Megváltozott a közétkeztetés rendje, ezzel együtt új nyomtatványok is készültek. A legfontosabb változás, hogy minden ingyenesen étkező gyereknek az étkezést a szülőnek minden hónapban előre fel kell rendelnie, aláírásával. Ezt a beszedési napokon helyben az iskolában, vagy NGSZ ügyfélszolgálaton (Huszár u. 1) is megteheti. Bővebb információ az NGSZ honlapján.

 

Az e-napló elérhető a https://klik200909021.e-kreta.hu/Adminisztracio/Login oldalon. A belépési név a tanuló oktatási azonosítója (a diákigazolványról leolvasható 7-tel kezdődő 11 jegyű szám), jelszó pedig a születési dátum kötőjelekkel elválasztva (pl.: 2002-12-10). A napló telefonra is telepíthető innen.

 

A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő 100%-os (ingyenes) étkezési díj kedvezményre jogosult gyermek törvényes képviselője vagy meghatalmazottja – minden tanév megkezdése előtt (augusztusban a szeptemberi étkezési térítési díj befizetésekor), illetve félévkor (januárban a februári étkezési térítési díj befizetésekor), valamint új határozat kézhezvételekor az intézmény gondnokánál (gazdasági iroda) – köteles írásban megrendelni a következő félév/időszak étkezését a gyermeke részére havi bontásban, ennek hiányában a gyermek részére az étkezés nem biztosított.

 

Névnapok

Ma: Zelma, Rajmund
Holnap: Timót


144 nap van még hátra a tanévből.
Validation Icons