Címlap Hírek - események Kalandozás Süsü a sárkánnyal
Kalandozás Süsü a sárkánnyal

Süsü a sárkány és a magyar hangja Bodrogi Gyula a nemzet színésze fogadott és köszöntött bennünket.

Egy szép mesét hallgattunk meg előadásában ami minden gyerek fantáziáját megmozgatta. No és Süsüvel élőben találkozni, pacsizni, fényképezkedni a nap egyik fénypontja volt. „Ha hazaérek az lesz az első, hogy megint megnézem a mesefilmet! Mert Süsü most már az én kedves ismerősöm!„ – mondogatták a gyerekek. És büszkén tartották a kezükben az ajándékba kapott dinoszaurusz formájú mézeskalácsot.

Majd a magyar sárkánykutató antropológus bemutatta nekünk az első magyar kiállítást, ami 11 éves kutatómunka eredménye. Igen különleges látványban volt részünk. Testrekonstrukciók, teljes csontvázak, eredeti leletek és egy új, Magyarországon múzeumban először bemutatkozó, interaktív számítógépes technikával ismerkedtünk meg. Néhány kézmozdulattal mi is beléphettünk a dinók eltűnt világába. A kontinenseket mozgathattunk, hogy lássuk a Földünk hajdani képét, és virtuálisan életre kelthettük a dinoszauruszokat. Az előadás mindenkit lenyűgözött. Megismerkedtünk a világviszonylatban is egyedülálló Bakonydracot és a Hungarosaurust, amelyek maradványait Dunántúli-középhegységben Iharkút környékén találták meg a régészek. Mindkettő világszenzációnak számít az élővilág fejlődése szempontjából, ezért sok külföldi tudós volt jelen és több tv stáb is közvetítette a megnyitó ünnepséget.

A délutánt a Csodák Palotájában, a természet mesevilágában töltöttük. Tartalmas játékkal, kísérletekkel ismerhettük meg a fizika törvényeit. Kipróbáltuk többek között az interaktív kézilabdakaput, az óriás pánsípot, a Lenz ágyút,és a szélcsatorna modellt.

Felejthetetlen élményekkel érkeztünk haza.

Cservákné Krista Mónika
Vitális Imréné
szervezők

 

Friss hírek

Családi nap

Családi nap a Weöres suliban

2024. május 11. (szombat)

részletek

 
Gyógynövényes nap a Weöresben

Április 24. szerdán iskolánkban a Fenntarthatósági Hét egyik programja a „Gyógynövényes nap a Weöresben”. Minden tanulónk lehetőséget kap ezen a napon, hogy jobban megismerje interaktív módon a  gyógy- illetve fűszernövényeket és azok felhasználását.

bővebben

 

Elérhetőség

Cím: 6723 Szeged, Űrhajós utca 4.
Tel.: 06-62-548-968

Nyitvatartás
7:00 - 18:00

Alapítvány

Köszönettel fogadunk minden támogatást.

Szeged Tarjánvárosi IV. Számú Általános Iskola Tanulóiért Alapítvány

Számlaszáma: 57400217-10118256

Adószáma: 18456183-1-06

 

Ökoiskola

 

 

Boldogságóra program

A Pénz7 hivatalos weboldala


Validation Icons