Címlap Hírek - események Advent a Tátra téren
Advent a Tátra téren

A karácsony mindannyiunk számára az év egyik legfontosabb ünnepe. Már hetekkel előtte elkezdünk készülődni, várakozni. Így nem is áll önmagában a téli ünnepek között. Az ünnepkör kezdete november végére esett ebben az évben. Neve advent, amely eljövetelt, Úrra való várakozást jelent. Négy ünnepi vasárnap és egyéb ünnepnapok, szentek névnapjai tartoznak bele.

A négy adventi vasárnapon mindig eggyel több gyertyát gyújtunk meg. Egyre jobban vágyakozunk a karácsonyra , a szeretetre, a melegségre, no és az ajándékokra. Iskolánk első és harmadik osztályos tanulóit december 5-én szeretettel fogadta és vezette be a keresztények adventi várakozásának ünnepi pillanataiba Dr. Benyik György plébános atya, Vígh Andrea kántor és Szögi Ildikó hitoktató a közeli Tátra téri kistemplomban.

A kölcsönös, vidám bemutatkozás után Vígh Andrea orgona kíséretével énekeltünk egy szép adventi éneket, majd Szent Miklós életével ismerkedhettünk meg, aki segített a három szegény lányon,hogy ne adják el őket rabszolgának. Az ő emlékére kapnak a gyerekek ajándékot december 6-án a kiscsizmákba. Megtudhattuk, hogy az ő piros püspöki ruháját jelképezi a mai Mikulás öltözéke. Benyik atya megtanított nekünk 2 arám szót is. Az arám nyelv Jézus anyanyelve volt. A keresztény emberek szerte a világon Jézus születését ünneplik karácsonykor.

Ildikó néni szívet melengető téli képei és a szép zenei aláfestés mosolyt varázsolt arcunkra és melegséget kis szívünkbe. A Mennyből az angyal eléneklése után a sötét vászonra kitűztük kis gyertyáinkat,melyre a nevünket ráírtuk, hogy jelezzük a fény, a melegség a sok lángocskából szétárad és világosságot hoz. Nagyon örültünk a finom szaloncukornak is. Köszönjük szépen mind a hármójuknak ezt a szép adventi délutánt.

Áldott, békés karácsonyt kívánunk nekik.

Csontos Erzsébet és Sallainé Hevesi Magdolna
napközi vezetők

 

Friss hírek

Gyógynövényes nap a Weöresben

Április 24. szerdán iskolánkban a Fenntarthatósági Hét egyik programja a „Gyógynövényes nap a Weöresben”. Minden tanulónk lehetőséget kap ezen a napon, hogy jobban megismerje interaktív módon a  gyógy- illetve fűszernövényeket és azok felhasználását.

bővebben

 
Nyári táborok

Tisztelt szülök!

A táborok menüpontba felkerültek 2024. nyár táborozási lehetőségei.

 

Elérhetőség

Cím: 6723 Szeged, Űrhajós utca 4.
Tel.: 06-62-548-968

Nyitvatartás
7:00 - 18:00

Alapítvány

Köszönettel fogadunk minden támogatást.

Szeged Tarjánvárosi IV. Számú Általános Iskola Tanulóiért Alapítvány

Számlaszáma: 57400217-10118256

Adószáma: 18456183-1-06

 

Ökoiskola

 

 

Boldogságóra program

A Pénz7 hivatalos weboldala


Validation Icons