Címlap Hírek - események Szedeák kosársiker
Szedeák kosársiker
Írta: Faltinné Széll Ágnes   

Hosszabbítás után nyerte meg 92:86-ra a Nyíregyháza elleni fontos bajnokiját a Naturtex-SZTE-Szedeák A csoportos férfi kosárlabdacsapata. A mérkőzésen szurkolóként ott voltak a Weöres Sándor Iskola kosarasai is, hiszen a SZEDEÁK férfi kosárlabdacsapata az utánpótlás-nevelés területén már 1993 óta szorosan együttműködik iskolánkkal.

A testnevelés tagozatos képzés kiváló feltételeket biztosít az iskolában tanuló gyerekek számára mind a fizikai, mind a sportági alapok megfelelő elsajátításához. Már az 1. és 2. osztályban az általános fizikai képességfejlesztés mellett a gyerekek mentális felkészítése is szerepet kap, ami képessé teszi őket a szabályokkal nehezített, gyors reagáló-képességet igénylő csapatjáték elsajátításához. A képzés része, hogy tanulóink a 2. osztály végére elsajátítanak három úszásnemet, melyet a mély vízben is biztonságosan gyakorolhatnak - a tananyag részeként - az 5. osztályos korukig.

A SZEDEÁKKAL való együttműködés alapján az egyesület ebben az évben a tornateremben lévő 6 kosárlabda palánkot mechanikusan leereszthetővé alakította át, ezzel megsegítve és megalapozva a kisgyerekek oly fontos kosárra dobás technikai képzését, biztonságát, több játéklehetőséget biztosítva a terem kettő térfélen végezhető két-palánkos játék gyakorlásához.

Az iskola több évtizede szervezi, és adja a tárgyi és személyi feltételeket mind a városi kosárlabda Diákolimpia, mind a korosztályos egyesületi versenyek, bajnokságok lebonyolításához. A versenyek, bajnokságok színvonalas megrendezéséhez az egyesület egy elektronikus eredményjelzővel, a működését biztosító programmal, és a vezérléséhez szükséges laptoppal segítette az iskolát.

A harmadik osztálytól az egyesület lehetővé teszi a iskola kosárlabda csapatának az Országos KENGURU-, illetve a Gyerek-bajnokságban való részvételt, aminek költségeit az egyesület vállalja át.

Az iskola tanulóinak továbbiakban lehetősége van a Szedeák korosztályos válogatottaikban szerepelni, és felkészültségüknek, tehetségüknek megfelelően öregbíteni a szegedi kosárlabdázók érdemeit, mint ahogy ezt elődeik is tették.

Azok a Weöres Sándor Iskolában végzett és sportolt diákok, akik jelenleg is meghatározó tagjai a Szedeák felnőtt csapatának, vagy az egyesület utánpótlás csapatának edzőjeként viszik tovább azt a szellemiséget, melyet az iskolában töltött éveik során sajátítottak el (Nyilas István, Tanács Attila, Simándi Árpád).

Jelenleg is sok tehetséges gyerek kosárlabdázik az iskolánk csapataiban, akik már az NB I-es csapat mérkőzésein is rendszeresen biztatják a felnőtteket, és a mérkőzés szünetében minden lehetőséget kihasználnak hogy elszántságukat bizonyíthassák.

Fotó: Schmidt Andrea (Délmagyarország)

 

 

Friss hírek

„Elsárkányosodott” iskolánk alsó tagozata

Persze jó értelemben, mivel hetek óta sárkánylázban égett mindenki.
Előzetes feladatként az első és második évfolyamosok sárkányokat és várakat rajzoltak, színeztek...

teljes cikk

 
Családi nap

Családi nap a Weöres suliban

2024. május 11. (szombat)

részletek

 

Elérhetőség

Cím: 6723 Szeged, Űrhajós utca 4.
Tel.: 06-62-548-968

Nyitvatartás
7:00 - 18:00

Alapítvány

Köszönettel fogadunk minden támogatást.

Szeged Tarjánvárosi IV. Számú Általános Iskola Tanulóiért Alapítvány

Számlaszáma: 57400217-10118256

Adószáma: 18456183-1-06

 

Ökoiskola

 

 

Boldogságóra program

A Pénz7 hivatalos weboldala


Validation Icons