Címlap Diákönkormányzat Diákközgyűlés
Diákközgyűlés

Az iskola diákönkormányzata 2012. október 24-én megtartotta közgyűlését, ahol az iskola igazgatója válaszolt a gyerekek kérdéseire.

1. Büfével/Menzával kapcsolatos kérdések:

- A büfé kínálata nem elég széles körű. Lehetne-e nagyobb választék, például pizza/pizza szelet?

Válasz: A pizza túl drága lenne valószínűleg. De megkérdezzük a büfést, megoldható-e egy kis méretű, olcsóbb adag. Megkérdezzük, hogy kakaós csiga lehet-e újra, illetve ha igény van több gyümölcsre, akkor hosszabb ideig elálló gyümölcsöt megkérjük, hogy szerezzen be a büfés, mert az egészséges is. (újabb információ: kakaós csigát, almát lehet kapni, pizzát, egyéb gyümölcsöt megnézi a büfés)

- Kevés az ebéd adag, + szósz (feltét) több legyen. Lehetne-e változatosabb étrend?

Válasz: A Sulihost szállítja az ételt. Egységesen megadott, előírt mennyiség van egész Szegeden. A minta adag ki van téve a polcra, ahhoz lehet viszonyítani. Ha ahhoz képest kevesebb, lehet reklamálni.

- Szeretnénk, ha az evőeszközök, tálcák tisztábbak lennének az ebédlőben. Előfordult, hogy hajszálat találtak az ebédben.

Válasz: A tisztaságért tudunk szólni, bár nem gyakori előforduló probléma, csak egyszer-egyszer. Az evőeszközöket gép mosogatja, a tálcákat kézzel. De szólunk ez ügyben, hogy figyeljenek oda jobban.

- A tízórainál nagy a zsúfoltság az alsósok miatt. Lehetne-e tenni valamit a nagy sor elkerülése végett?

Válasz: Az alsósok egy része az első szünetben eszik, a második szünetben csak néhány alsós osztály eszik. Megoldás lehet, ha a felsős tízórait külön kosárból külön téve lehetne elvenni, ezáltal megszűnne talán a sor, gyorsabban haladna.
(új információ: megnéztem utólag a tízórai rendjét és egyáltalán nem tapasztaltam sort)

2. Udvari kérdések, szünetek:

- Lehetne-e több játék (hinta, libikóka, nagyobb mászóka) és pad a kisudvaron - nem lehet leülni.

Válasz: Sajnos a játékok drágák, és nincs több százezer forintja az alapítványnak libikókákat venni. Ha az alapítványnak van elég bevétele (1%, alapítványi bál, családi nap), kitűzhetjük ezt is célul. Sok kis pénzből összejöhet egy-egy játék. Padok árait megnézzük, és egy-két padot lehet hogy tudunk venni.

- Az udvaron a kavicsos betonon van a legtöbb baleset. Lehetne-e valamit tenni ez ügyben?

Válasz: Nem tudni hol is van ez, de majd megnézzük. Sajnos nincs pénz újra aszfaltozni. Ha kiálló kövek vannak, azt eltakarítjuk.

- A focipályán a drót nagyon veszélyes, sok helyen kiáll.

Válasz: Javítgatjuk, de folyton szétbontják a gyerekek. Így az kellene, hogy ne bontsák szét, és akkor nem lesz ilyen probléma. De folyamatosan javítgatjuk.

- A kosárpályán a kinövő fűcsomókban, gazban el lehet esni. Mit lehetne tenni a kiirtásuk érdekében?

Válasz: Gyuri bácsi már kitakarította, így nem aktuális már a kérdés. De megnézzük mégegyszer.

- Az ötödikesek lehetnének-e diákügyeletesek?

Válasz: Az ötödik és hatodik osztályosok még kicsik, és nem hallgatnának rájuk a nagyobbak, ezért csak a hetedik és nyolcadikosok lehetnek ügyeletesek.

3. WC-vel kapcsolatos kérdések:

- A fiú WC-kben a piszoárok közé egy kis elválasztó lenne jó, hogy ne nézhessék egymást a gyerekek, mert nagyon zavarja őket.

Válasz: Sok nyilvános WC-ben sincs elválasztó. Nem tudjuk, hogyan lehetne felszerelni biztonságosan. De megnézzük, hogyan lehetne ezt megoldani, és ha lehet, megoldjuk.

- Lehetne-e a WC-kbe légfrissítőt tenni?

Válasz: A fújós spré légfrissítőt félünk, hogy túl hamar elhasználnák, de a felakasztós WC légfrissítő nem olyan drága, kipróbálhatjuk, de nem tudni milyen hatása lesz.

- A lány mosdóban több WC-n nincs zár, vagy elromlott. Szeretnék ha megjavítanák, szerelnének rájuk új zárakat.

Válasz: Sajnos hamar tönkretették a zárakat. De mivel nem kell sok, ezért helyrehozzuk, felszerelünk újakat.

- A WC-k némelyike rossz állapotban van – wc csészében folyik a víz, lejár az ülőke.

Válasz: Nemrég lett cserélve, javítva, így talán már megszűnt ez a probléma. De megnézzük, és ha javítható, megjavítjuk.

- Lehetnének-e tisztábbak a WC-k.

Válasz: Ha a gyerekek maguk után nem húzzák le a WC-t, akkor a következő már piszkosabb WC-be mennek. A fertőtlenítést megkérdezzük, de mindenki húzza le rendesen a WC-t maguk után. A WC-ket mindig a nap végén takarítják.

4. Egyéb:

- A termekben a bútorzat rossz állapotban van (65.,38.,50) Mozog/szétesik a pad

Válasz: Megnézzük, hogy a raktárban milyen padok vannak, és ha jobb állapotúak vannak ott, akkor kicseréljük a termekben lévő padokra. Teljes teremberendezést nem tudjuk újra cserélni, mert az túl drága lenne, de meglévő padokból próbáljuk javítani.

- A második emeleten nincs kamera – pedig jó lenne, mert néha előfordul durva viselkedés.

Válasz: A kamera nem durva viselkedés, hanem lopás ellen van, ami bevált, mert már nincs lopás az iskolában. Vannak ügyeletes tanárok, így lesz felügyelet.

- Az ötödikesek miért nem tanulhatnak kínai nyelvet?

Válasz: Mivel a kínai tanár angolul oktat, ezért angolul jól kell már tudniuk a gyerekeknek, akik kínaiul szeretnének tanulni. Ezért a hetedik és nyolcadikosok számára van ez a lehetőség. De az ötödikese tanuljanak meg jól angolul először, és akkor nagyobb korukban nekik is lehetőségük lehet majd kínait tanulni.

- Az udvari focikapura lehetne-e hálót tenni?

Válasz: Megnézzük, van-e régi háló, akkor azt feltesszük. De egy új háló drága, így félünk, hogy iskolaidő után, illetve hét végén ellopnák. De amikor meccs, vagy tétmérkőzés van, akkor jó hálókkal mindig felszerelik a kapukat.

 

 

Friss hírek

Sok szeretettel várjuk a játékos iskolaelőkészítő foglalkozásokra a leendő elsős gyerekeket és szüleiket keddi napokon 16 órától 16:45-ig:

  • január 9.
  • január 23.
  • február 6.
  • február 20.
  • március 6.
  • március 20.
  • április 10.

 

 
 

Megváltozott a közétkeztetés rendje, ezzel együtt új nyomtatványok is készültek. A legfontosabb változás, hogy minden ingyenesen étkező gyereknek az étkezést a szülőnek minden hónapban előre fel kell rendelnie, aláírásával. Ezt a beszedési napokon helyben az iskolában, vagy NGSZ ügyfélszolgálaton (Huszár u. 1) is megteheti. Bővebb információ az NGSZ honlapján.

 

Az e-napló elérhető a https://klik200909021.e-kreta.hu/Adminisztracio/Login oldalon. A belépési név a tanuló oktatási azonosítója (a diákigazolványról leolvasható 7-tel kezdődő 11 jegyű szám), jelszó pedig a születési dátum kötőjelekkel elválasztva (pl.: 2002-12-10). A napló telefonra is telepíthető innen.

 

A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő 100%-os (ingyenes) étkezési díj kedvezményre jogosult gyermek törvényes képviselője vagy meghatalmazottja – minden tanév megkezdése előtt (augusztusban a szeptemberi étkezési térítési díj befizetésekor), illetve félévkor (januárban a februári étkezési térítési díj befizetésekor), valamint új határozat kézhezvételekor az intézmény gondnokánál (gazdasági iroda) – köteles írásban megrendelni a következő félév/időszak étkezését a gyermeke részére havi bontásban, ennek hiányában a gyermek részére az étkezés nem biztosított.

 

Névnapok

Ma: Zelma, Rajmund
Holnap: Timót


144 nap van még hátra a tanévből.
Validation Icons