Címlap Oktatás LEGO MINDSTORMS
MINDSTORMS PDF Nyomtatás E-mail

A robot forradalom

1998-ban a LEGO forradalmasította az oktatási célú robotok világát. Az új MINDSTORMS robot szíve a programozható LEGO építőelem, ami működő robotok építését teszi lehetővé.

Indulása óta a LEGO MINDSTORMS oktatási változata több ezer diáknak segített megérteni a tudomány, technológia, a mérnöki munka és matematika világát. Ma a LEGO MINDSTORMS csomagot több mint 25.000 oktatási intézmény használja világszerte, az általános iskolától az egyetemekig. Programozási felületét úgy alkották meg, hogy nyolc évestől egyetemi szintig bárki könnyen megtanulhassa.

A Weöres Sándor Általános Iskolában ettől a tanévtől vezetjük be oktatását, először kísérleti jelleggel.

 

Tudomány, technológia, mérnöki munka és matematika

LEGO® MINDSTORMS® Education segít a diákoknak jobban megérteni a tudomány, a technológia, a mérnöki munka és a matematika világát:

Tudomány
Az energiaátadás, az erő, a sebesség, a súrlódás vizsgálata, segít megérteni a különbséget a tudomány és a technológia között.

Technológia
Program és vezérlés, bemeneti és kimeneti eszközök, kutatás és információ-megosztás számítógépes hálózaton és/vagy internet keresztül, multimédia használata osztálytermi tevékenységekben, új vezeték nélküli kommunikációs technológiák használata.

Mérnöki munka
Számtalan ötlet közül választhat, majd megépíti, teszteli és értékeli azt.

Matematika
Tapasztalatszerzés a távolságmérés, a kerületszámítás, fordulatszám területén, koordináta-rendszer használata, váltás tizedes és közönséges törtek között, matematikai érvelés alkalmazása különböző gyakorlati helyzetekben.

Kreativitás, problémamegoldás és csoportmunka
Ahogy a tantervi készségek fejlődnek, a MINDSTORMS is kreatív problémamegoldásra ösztönzi a diákokat és fejleszti a csoportmunkára való készséget. Kihívás számukra különböző gyakorlati problémákkal dolgozni, azokat saját ötleteik segítségével megoldani és másokkal együttműködni.

Nem csak a tanulási képességek erősödnek, de a diákok jobbak lesznek az együttműködés, a kommunikáció és a független gondolkodás területén is.

“A LEGO® MINDSTORMS® segítségével a diákok meglátják, hogyan kell tudásukat gyakorlati módon alkalmazni - és azonnal megtapasztalják munkájuk eredményét. Ez hihetetlenül motiváló.”

LEGO MINDSTORMS weboldala

Fix the factory játék

 

Friss hírek

Pótvizsga időpontja:
augusztus 22. (kedd)
Gyülekező: 7.45-8.00 az aulában

 

Étkezés befizetés szeptember hónapra:
2017. augusztus 28-án 7.00 órától 13.40-ig
2017. augusztus 29-én 10.00 órától 17.00-ig

 

Tankönyvek átadása
1-3. évfolyam: 2017. 08. 28. hétfő 15.30-18.30
4-6. évfolyam: 2017. 08. 29. kedd 15.30-18.30
7-8. évfolyam: 2017. 08. 30. szerda 15.30-18.30
Pótnap: 2017. 09. 01. péntek

A tankönyvet átveheti a törvényes képviselő, vagy a tanuló.
A tankönyveket ebben az évben minden évfolyamon minden tanuló ingyenesen kapja.

 

Megváltozott a közétkeztetés rendje, ezzel együtt új nyomtatványok is készültek. A legfontosabb változás, hogy minden ingyenesen étkező gyereknek az étkezést a szülőnek minden hónapban előre fel kell rendelnie, aláírásával. Ezt a beszedési napokon helyben az iskolában, vagy NGSZ ügyfélszolgálaton (Huszár u. 1) is megteheti. Bővebb információ az NGSZ honlapján.

 

A 2017-2018-as tanévben szükséges tanszerek listája innen letölthető:

 

A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő 100%-os (ingyenes) étkezési díj kedvezményre jogosult gyermek törvényes képviselője vagy meghatalmazottja – minden tanév megkezdése előtt (augusztusban a szeptemberi étkezési térítési díj befizetésekor), illetve félévkor (januárban a februári étkezési térítési díj befizetésekor), valamint új határozat kézhezvételekor az intézmény gondnokánál (gazdasági iroda) – köteles írásban megrendelni a következő félév/időszak étkezését a gyermeke részére havi bontásban, ennek hiányában a gyermek részére az étkezés nem biztosított.

 

Névnapok

Ma: Sámuel, Hajna
Holnap: Menyhért, Mirjam


11 nap van még hátra a nyári szünetből.
Validation Icons