Címlap Oktatás LEGO MINDSTORMS
MINDSTORMS PDF Nyomtatás E-mail

A robot forradalom

1998-ban a LEGO forradalmasította az oktatási célú robotok világát. Az új MINDSTORMS robot szíve a programozható LEGO építőelem, ami működő robotok építését teszi lehetővé.

Indulása óta a LEGO MINDSTORMS oktatási változata több ezer diáknak segített megérteni a tudomány, technológia, a mérnöki munka és matematika világát. Ma a LEGO MINDSTORMS csomagot több mint 25.000 oktatási intézmény használja világszerte, az általános iskolától az egyetemekig. Programozási felületét úgy alkották meg, hogy nyolc évestől egyetemi szintig bárki könnyen megtanulhassa.

A Weöres Sándor Általános Iskolában ettől a tanévtől vezetjük be oktatását, először kísérleti jelleggel.

 

Tudomány, technológia, mérnöki munka és matematika

LEGO® MINDSTORMS® Education segít a diákoknak jobban megérteni a tudomány, a technológia, a mérnöki munka és a matematika világát:

Tudomány
Az energiaátadás, az erő, a sebesség, a súrlódás vizsgálata, segít megérteni a különbséget a tudomány és a technológia között.

Technológia
Program és vezérlés, bemeneti és kimeneti eszközök, kutatás és információ-megosztás számítógépes hálózaton és/vagy internet keresztül, multimédia használata osztálytermi tevékenységekben, új vezeték nélküli kommunikációs technológiák használata.

Mérnöki munka
Számtalan ötlet közül választhat, majd megépíti, teszteli és értékeli azt.

Matematika
Tapasztalatszerzés a távolságmérés, a kerületszámítás, fordulatszám területén, koordináta-rendszer használata, váltás tizedes és közönséges törtek között, matematikai érvelés alkalmazása különböző gyakorlati helyzetekben.

Kreativitás, problémamegoldás és csoportmunka
Ahogy a tantervi készségek fejlődnek, a MINDSTORMS is kreatív problémamegoldásra ösztönzi a diákokat és fejleszti a csoportmunkára való készséget. Kihívás számukra különböző gyakorlati problémákkal dolgozni, azokat saját ötleteik segítségével megoldani és másokkal együttműködni.

Nem csak a tanulási képességek erősödnek, de a diákok jobbak lesznek az együttműködés, a kommunikáció és a független gondolkodás területén is.

“A LEGO® MINDSTORMS® segítségével a diákok meglátják, hogyan kell tudásukat gyakorlati módon alkalmazni - és azonnal megtapasztalják munkájuk eredményét. Ez hihetetlenül motiváló.”

LEGO MINDSTORMS weboldala

Fix the factory játék

 

Friss hírek

Az iskolai etika órát, vagy az ehelyett választható az egyházi jogi személy által szervezett hit- és erkölcstan órát kell megszervezni.

Az újonnan belépő első osztályos tanulók szüleinek nyilatkozniuk kell, hogy gyermekük az állami általános iskola által szervezett etika órán kíván-e részt venni, ha nem akkor melyik egyház által szervezett hit- és erkölcstan órát választja. A többi évfolyamon az esetleges változtatásról lehet nyilatkozni május 20-ig.

A döntés segítése érdekében Weöres Sándor Általános Iskola 2018. március 5-én (hétfőn) 16.00-tól lehetőséget biztosít az iskolánkban hitoktatási igényüket eddig jelző egyházaknak (Magyar Katolikus Egyház, Magyarországi Református Egyház, Magyarországi Baptista Egyház, HIT Gyülekezet), hogy tájékoztatást adjanak a szülőknek arról, hogy igény esetén a hit- és erkölcstan oktatást milyen módon szervezi meg.

 

Az iskola Alapítványa és Szülői közössége jótékonysági Alapítványi Bált rendez február 23-én 18:30 órai kezdettel az iskola tornatermében. A belépő vacsorával 3500 Ft, vacsora nélkül 1500 Ft. Támogatójegy 500 Ft. Műsor, vacsora, élőzene, tombola. A nyitótáncot a nyolcadikos diákok mutatják be. Tombolajegyek 200 Ft-ért elővételben is vásárolhatók az iskolában. Szeretettel várjuk kikapcsolódni vágyó vendégeinket!

 

Sok szeretettel várjuk a játékos iskolaelőkészítő foglalkozásokra a leendő elsős gyerekeket és szüleiket keddi napokon 16 órától 16:45-ig:

  • január 9.
  • január 23.
  • február 6.
  • február 20.
  • március 6.
  • március 20.
  • április 10.

 

 
 

Megváltozott a közétkeztetés rendje, ezzel együtt új nyomtatványok is készültek. A legfontosabb változás, hogy minden ingyenesen étkező gyereknek az étkezést a szülőnek minden hónapban előre fel kell rendelnie, aláírásával. Ezt a beszedési napokon helyben az iskolában, vagy NGSZ ügyfélszolgálaton (Huszár u. 1) is megteheti. Bővebb információ az NGSZ honlapján.

 

Az e-napló elérhető a https://klik200909021.e-kreta.hu/Adminisztracio/Login oldalon. A belépési név a tanuló oktatási azonosítója (a diákigazolványról leolvasható 7-tel kezdődő 11 jegyű szám), jelszó pedig a születési dátum kötőjelekkel elválasztva (pl.: 2002-12-10). A napló telefonra is telepíthető innen.

 

Névnapok

Ma: Aladár, Álmos
Holnap: Eleonóra


116 nap van még hátra a tanévből.
Validation Icons