Címlap Hírek - események Ballagás, évzáró
Ballagás, évzáró

Június 19-én ballagási és évzáró ünnepségen búcsúztak el a nyolcadik osztályosok az iskolától. Az ünnepi műsorban közreműködtek másodikos, hatodikos és hetedikes gyerekek. A nyolcadikosoktól Gregor Bernadett egy dallal búcsúzott.

Kiemelkedő tanulmányi munkájuk mellett magatartásuk és szorgalmuk is példaértékű és ezért nevelőtestületi dicséretben részesültek:

Monostori Enikő 2.b
Sörös Kornél 5.b
Mocsonoky Zsolt 6.a
Kabok Nadine 6.b
Patyi Izabella 6.b
Kiss Dóra 7.b
Bolváry Csenge 8.a
Belle Mariann 8.b
Ility Nóra 8.b
Márton Réka 8.b
Patyi Gabriella 8.b
Vas Napsugár 8.b

Iskolánkban már a múlt században is hagyománya volt szertornának, nincs ez másként ma sem. Ennek a sikernek kovácsa Bélteki Pál edző. A most végzett osztályokba jártak az utóbbi 7 év legeredményesebb tornásznövendékei. A részletes mindent átölelő eredménylistát szinte lehetetlen felsorolni. A legfontosabb a sok-sok csapat és egyéni eredmény mellett, hogy minden évben eljutottak a diákolimpia országos döntőjéig, ahol mindig kiválóan szerepeltek: Bakos Noémi, Belle Mariann, Bolváry Csenge, Godó Viktória és Ility Nóra. Emlékül A Nagy Csapat 2007-2015 feliratú pólót kaptak.

Négy éve hagyományteremtő céllal alapította iskolánk a Weöres emlékplakettet, mellyel az iskola díjazza azokat (egy ballagó diákot és egy szülőt), akik munkájukkal hozzájárultak iskolánk sikeres működéséhez. A bronz emlékplakett Brzozka Marek szobrászművész alkotása. A 2014-2015-ös tanév Weöres emlékplakettjeit a tantestület szavazással a következőknek ítélte:

A diákok közül a Weöres plakettet Ility Nóra, 8.b osztályos tanuló kapja, aki tanulmányait mindvégig kiváló eredménnyel, példamutató magatartással és szorgalommal végezte. Több tantárgyból éveken keresztül dicséretben részesült kiemelkedő teljesítményéért. Követendő utat mutatott diáktársainak, erős húzóerő volt az osztályban. Az osztályfőnöke jobb keze volt, osztálytársai büszkék voltak rá. Aktívan részt vett az iskolai ünnepségeken, a diákönkormányzat munkájában. A rábízott feladatokat mindig lelkiismeretesen, precízen elvégezte. Az iskola tornász csapatának 8 éve tagja, számos aranyéremmel büszkélkedhet. Sikeresen szerepelt tanulmányi versenyeken, idén megszerezte az ECDL bizonyítványt is. Iskolai tanulmányait a Deák Ferenc Gimnázium angol-matematika tagozatán folytatja tovább.

A szülők közül a Weöres plakettet Godó László és Godóné Gyurkó Erika kapja, akiknek ikergyerekük jár a 8.a osztályba. Laci kiváló sportoló, jövőre a budapesti Vasas labdarúgó csapatába kapott meghívást, Viktória a lány tornászcsapatot erősítette. 8 éven keresztül a legaktívabb szülők voltak a szülői munkaközösségben legyen szó a gyerekek szállításáról, a papírgyűjtésről, vagy bármi más, az osztály érdekeit szolgáló munkáról.

Virággal köszönte meg az iskola Széll Zoltánné szülőnek, hogy 8 éven keresztül segítette a tanító néni és az osztályfőnök munkáját. Mindig lehetett rá számítani, rendkívül rugalmas volt. Tagja volt a szülői munkaközösségnek, a rá bízott feladatokat szívesen és kifogástalanul elvégezte. Aktív szerepet vállalt a pedagógusnapi ünnepségen, illetve a 8. osztályosok bankettjének nívós, kifogástalan lebonyolításában. A neki átadott virággal jelképesen minden szülőnek köszönetet mondott az iskola mindazért, amit az osztályközösségükért és az iskoláért tettek.

Dr. Újhelyi István országgyűlési képviselő úr által 12 éve hagyományteremtő céllal alapított Pro Bono Publico (Jó közösségért) díjat kiemelkedő közösségi munkájáért Bolváry Csenge, 8.a osztályos tanuló kapja. Elsős kora óra végig kitűnő bizonyítványa volt. A tornász csapat oszlopos tagja, akikkel minden évben eljutottak az országos döntőig. Az osztály közösségi munkájában folyamatosan kivette a részét, kezdeményező és aktív végrehajtója volt a programoknak. Oroszlánrésze volt az osztály tablójának az elkészítésében, ami a nagyfokú kreativitását bizonyítja. Csengében egy közvetlen és érzékeny egyéniséget ismertünk meg, biztos, hogy választott iskolájában, a Radnóti Miklós Gimnáziumban is megtalálja helyét a közösségben.

„Jó tanuló, jó sportoló” díjat az idén a 8.b osztályos Belle Mariann kapta, aki minden tanévben 4-5 tantárgyi dicséretben, az utóbbi két évben nevelőtestületi dicséretben is részesült. Kiváló tanulmányi eredménye társai előtt is iránymutatás volt. Mindig törekedett az igényes, gondos munkára. Érdeklődése rendkívül sokrétű. 8 éve tagja az iskola tornacsapatának, nagyon sok éremmel büszkélkedhet, melyek többségét megyei és országos versenyeken szerezte. Szívesen vett részt tanulmányi versenyeken is. Aktívan részt vett mind az osztály, mind az iskola diákönkormányzatának munkájában. Megszerezte az ECDL bizonyítványt, és kitűnő bizonyítvánnyal fejezi be most az általános iskolát. Tanulmányait a Deák Ferenc Gimnázium angol-matematika tagozatán folytatja tovább.

Az iskola igazgatója a következő szavakkal búcsúzott a nyolcadikosoktól:

"Mindig nehéz elbúcsúzni a ballagó nyolcadikosoktól, de ilyen sok jó és tehetséges diáktól különösen. Mit vihettek magatokkal ballagó tarisznyátokban? Azon kívül, hogy mindannyian komoly alapokat kaptatok a középiskolai továbbtanuláshoz, alsóban 3 úszásnemben megtanultatok úszni, közületek minden harmadik európai számítógéphasználói ECDL bizonyítványt szerzett, minden harmadik pedig tavaly sikeres próbanyelvvizsgát tett. Ilyen gazdag tarisznyával kevés magyar általános iskolást bocsátanak útjára. Sok sikert kívánok ahhoz, hogy a kapott lehetőségeitekkel jól tudjatok élni.

Ti, 8.a osztályosok, tipikus testnevelés tagozatos osztály vagytok. Ági néni alsóban erős kézzel formált belőletek csapatot. Ervin bácsi pedig első osztálytól kezdődően tanított benneteket akár még cipőt fűzni is úszás után. Szinte saját gyerekeinek érez titeket, a közös programok, erdei iskola, osztálykirándulások, közös biciklizés Szerbiába, még szorosabbra fűzte ezt a köteléket. Kinél a szigor, kinél a baráti hang hatott. Most hogy utoljára vagyunk így együtt, azt üzenem: jó szelet a vitorlákba!

Kedves 8.b osztályosok! Alsóban Rita néni keze alatt gyorsan közösséggé kovácsolódtatok. Az utolsó napokban éreztétek igazán, hogy mennyire biztonságban voltatok itt iskolánkban. Sokat szerepeltetek az iskolai ünnepségeken, tanulmányi versenyeken, diákolimpiákon. Osztályfőnökötök, Mónika néni arra tanított benneteket, hogy hallgassatok mindig a bennetek rejlő jóra. Becsületes, segítőkész, és jószívű emberekké váltatok. Fergeteges bankettet szerveztetek magatoknak és tanáraitoknak. Ebben az iskolai közösségben már csak az utolsó Angliai osztálykirándulás vár rátok."

 

Friss hírek

Beiratkozás a 2024/2025. tanévre

2024. április 18 - 19.
(csütörtök-péntek)

8:00 - 19:00-ig

További részletek a beiratkozás menüpont alatt, vagy az alábbi linkre kattintva: beiratkozás 2024/2025. tanév találhatók.

 
Nyári táborok

Tisztelt szülök!

A táborok menüpontba felkerültek 2024. nyár táborozási lehetőségei.

 

Elérhetőség

Cím: 6723 Szeged, Űrhajós utca 4.
Tel.: 06-62-548-968

Nyitvatartás
7:00 - 18:00

Alapítvány

Köszönettel fogadunk minden támogatást.

Szeged Tarjánvárosi IV. Számú Általános Iskola Tanulóiért Alapítvány

Számlaszáma: 57400217-10118256

Adószáma: 18456183-1-06

 

Ökoiskola

 

 

Boldogságóra program

A Pénz7 hivatalos weboldala


Validation Icons