Címlap Hírek Környezettudatosság hete
Környezettudatosság hete

Iskolánk 2017. április 24-28-ra hirdette meg a Környezettudatossági Öko-hetet az 1-4 évfolyamosok számára. A programokkal azt szerettük volna elérni, hogy a gyerekek bepillantást nyerjenek a környezettudatos életformába.

A Somogyi könyvtárral közös programon a 2. évfolyamosok vettek részt, 2017.04.25-én. A könyvtárban a gyerekeket egy Glóbiról (A Föld) szóló mesével fogadták a szervezők. Ezután a gyerekeket két nagy csoportba osztották. Az egyik csoport először a szelektív hulladékgyűjtéssel „ismerkedett”, a másik csoport pedig egy térkép segítségével találta meg a válaszokat 15 különböző környezetvédelemmel kapcsolatos kérdésre. A gyerekek mindkét foglalkozást nagyon élvezték. A szelektív hulladékgyűjtésnél ők választhattak ki különböző dolgokat egy nagy zsákból és nekik kellett eldönteni, hogy melyik színű kukába kerüljön.

A foglalkozást egy újabb mese zárta, aminek a főhőse természetesen a gyerekek által már jól ismert Glóbi volt. A program nagy sikert aratott a gyerekek és a kísérő pedagógusok körében is.

A 3. és 4. osztályosok a Vértói úti hulladékudvarba látogathattak el 2017. április 24-25-én. Itt a szakemberek körbe vezették őket és elmesélték, hogy mi történik, a lakossági hulladékkal miután ebbe az udvarba kerül. Hogyan válogatják szét és miként hasznosítják újra az újra hasznosítható anyagokat.

A gyerekek ezt a programot is nagyon élvezték. Köszönet jár a kísérő pedagógusoknak is, akik egy sétával kötötték össze ezt az eseményt, így a gyerekek megmozgathatták magukat az iskolán kívül is.

Az 1. osztályosok az iskolában maradtak, viszont ők sem maradtak ki az élményekből. Ők mesét hallhattak a környezetvédelemről, majd pedig játékos feladatokat oldottak meg ezzel kapcsolatban. A délután csúcspontja a virágültetés volt. Mindenki kapott egy poharat, abba tehetett virágföldet és néhány általuk választott virágmagot. A kis kertészek azóta is szorgalmasan ápolják, gondozzák ezek a palántákat az osztálytermekben.

Összességében elmondhatom, hogy a program nagyon sikeres volt. A gyerekek felelevenítették tudásukat a környezetvédelemről és számos fontos új dolgot is tanultak. Most már biztosak lehetünk abban, hogy ezek a gyerekek megtanulták, amit az Április faliújság is hirdet:

„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.„

Nemes–Szász Emese

 

 

Friss hírek

Pótvizsga időpontja:
augusztus 22. (kedd)
Gyülekező: 7.45-8.00 az aulában

 

Étkezés befizetés szeptember hónapra:
2017. augusztus 28-án 7.00 órától 13.40-ig
2017. augusztus 29-én 10.00 órától 17.00-ig

 

Tankönyvek átadása
1-3. évfolyam: 2017. 08. 28. hétfő 15.30-18.30
4-6. évfolyam: 2017. 08. 29. kedd 15.30-18.30
7-8. évfolyam: 2017. 08. 30. szerda 15.30-18.30
Pótnap: 2017. 09. 01. péntek

A tankönyvet átveheti a törvényes képviselő, vagy a tanuló.
A tankönyveket ebben az évben minden évfolyamon minden tanuló ingyenesen kapja.

 

Megváltozott a közétkeztetés rendje, ezzel együtt új nyomtatványok is készültek. A legfontosabb változás, hogy minden ingyenesen étkező gyereknek az étkezést a szülőnek minden hónapban előre fel kell rendelnie, aláírásával. Ezt a beszedési napokon helyben az iskolában, vagy NGSZ ügyfélszolgálaton (Huszár u. 1) is megteheti. Bővebb információ az NGSZ honlapján.

 

A 2017-2018-as tanévben szükséges tanszerek listája innen letölthető:

 

A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő 100%-os (ingyenes) étkezési díj kedvezményre jogosult gyermek törvényes képviselője vagy meghatalmazottja – minden tanév megkezdése előtt (augusztusban a szeptemberi étkezési térítési díj befizetésekor), illetve félévkor (januárban a februári étkezési térítési díj befizetésekor), valamint új határozat kézhezvételekor az intézmény gondnokánál (gazdasági iroda) – köteles írásban megrendelni a következő félév/időszak étkezését a gyermeke részére havi bontásban, ennek hiányában a gyermek részére az étkezés nem biztosított.

 

Névnapok

Ma: Sámuel, Hajna
Holnap: Menyhért, Mirjam


11 nap van még hátra a nyári szünetből.
Validation Icons