Címlap Hírek Tavaszi túra
Tavaszi túra
Írta: Patyi Izabella, Kabok Nadine   

Utoljára hat éve járt iskolánk csapata Orfű és Pécs környékén, most újra meghódítottuk a Mecseket. Mi nyolcadikosok már megszámlálhatatlanul sok túrán vettünk részt Mónika nénivel és Ági nénivel.

Pénteken nagyon korán reggel még kissé álmosan, kissé kábán, de kalandra készen gyülekeztünk az iskola előtt. Bepakoltuk a csomagokat a busz aljába, végtelennek tűnő percekig búcsúztunk a szülőktől - mintha nem csak két napra mennénk el, és elindultunk.

Óbányán szálltunk le a buszról a csöpörgő esőbe, ami gyorsan el is állt. Megindultunk túrázni, és a buszon megmerevedett végtagokba is lassan kezdett visszatérni az élet miközben egyre beljebb és feljebb mentünk az erdős hegyen. Gyönyörű volt. A táj nem hazudtolta meg magát, és majdnem teljes pompájában tündökölt. A nap is kisütött, sőt, az előrejelzést csúnyán sutba vágva ragyogott az égen. A patakot újra és újra átszelve kissé sárosan, a helyiekkel megismerkedve, a fagyizót vettük célba.

A túra után visszaszálltunk a buszba, hogy ne csak Óbányát, de a szállást is megismerhessük. Orfű a régi maradt, már ha bízhatunk az emlékekben. A szálláshely nem sokat változott, ahogy a kedves tulajdonosok sem. De sajnos nem élvezhettük sokáig. Hogy a kicsit talán túl élénk gyerekhad lecsituljon a közeli játszótérre mentünk. Kicsik a nagyokkal karöltve tombolták ki magukat. Miután kellően elfáradtunk visszatértünk a szállásra vacsorázni. A milánói után üres tányérok sorakoztak az asztalokon.

A hasunk tele lett és megkaptuk az ágyneműt is, hogy most már tényleg kipróbálhassuk az emeletes ágyakat. A nagylányok segítettek a kicsiknek és a hetedikes fiúknak megágyazni. Utána megragadva az alkalmat, egy kellemes sétát tettünk a Hermann Ottó tó mentén. Az estét egy hangulatos szalonnasütéssel zártuk. Tanáraink éjfél előtti percekben már határozottan alvásra utasítottak bennünket.

Szombaton mindenki - legalábbis a nagy többség- már a hét órai ébresztés előtt felébredt, és elkezdett készülődni a napra. A reggeli és az egész napi szendvicsek elkészítése után, már mindenki elég éber volt a visongáshoz, játszáshoz, és senki nem hagyta kárba veszni ezt az energiát.

Kilenc óra környékén búcsút intettünk a szállásnak, és megint buszra szálltunk. Úgy öt perc erejéig. Majd vízben-sárban, erdőn és hegyen keresztül mentünk tovább Abaligetre gyalog. Kellemes kis túra volt.

Abaligeten az eredeti tervünk kútba fúlt, ugyanis a cseppkőbarlang nem nyitott ki. De nem engedtük magunkat lelombozódni - egy nagyon érdekes Denevér Múzeumot tekintettünk meg. Ezután kötelező játszótér és ebéd következett. Mind a kettő nagyon jó volt. A desszert palacsinta volt.

És a kicsit csepegő eső sem szegte kedvünk, indultunk Pécsre.

Egy laza séta után, melyet egy zápor fűszerezett, Pécsett a Mésztufa-barlang rejtelmeit derítettük fel. Simogattunk sárkányt és köveket, mindkettő igen szelíd jószág. A barlang sötétjét magunk mögött hagyva az óriás csúszdákon fergeteges játék következett. A nap ismét verőfényesen sütött.

De ha már Pécsett voltunk átsétáltunk a belvároson Megkerestük a legfinomabb fagyizót, mert mi másért menne az ember egész Pécsig Szegedről, ha nem fagyiért?

A hűs édesség után vissza a meleg buszra, és a busszal haza. Útközben megálltunk Baján eredetileg mosdószünetre és levegőzni, de végeredményül az egész üzletsort felvásároltuk. Legalábbis a játékgépeket kifosztottuk az biztos.

A fáradt társaság lelkesen és őszintén megköszönte a kirándulást, és a buszút hátralévő részét beszélgetéssel és hazatelefonálással töltötte.

És visszaérvén Szegedre, még slusszpoén gyanánt, mivel a Dunántúlon nem áztunk el eléggé, zuhogó esőben érkeztünk haza.

Patyi Izabella és Kabok Nadine 8.b

weoresszeged's 20170523tavaszitura album on Photobucket

 

 

Friss hírek

Sok szeretettel várjuk a játékos iskolaelőkészítő foglalkozásokra a leendő elsős gyerekeket és szüleiket keddi napokon 16 órától 16:45-ig:

  • január 9.
  • január 23.
  • február 6.
  • február 20.
  • március 6.
  • március 20.
  • április 10.

 

 
 

Megváltozott a közétkeztetés rendje, ezzel együtt új nyomtatványok is készültek. A legfontosabb változás, hogy minden ingyenesen étkező gyereknek az étkezést a szülőnek minden hónapban előre fel kell rendelnie, aláírásával. Ezt a beszedési napokon helyben az iskolában, vagy NGSZ ügyfélszolgálaton (Huszár u. 1) is megteheti. Bővebb információ az NGSZ honlapján.

 

Az e-napló elérhető a https://klik200909021.e-kreta.hu/Adminisztracio/Login oldalon. A belépési név a tanuló oktatási azonosítója (a diákigazolványról leolvasható 7-tel kezdődő 11 jegyű szám), jelszó pedig a születési dátum kötőjelekkel elválasztva (pl.: 2002-12-10). A napló telefonra is telepíthető innen.

 

A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő 100%-os (ingyenes) étkezési díj kedvezményre jogosult gyermek törvényes képviselője vagy meghatalmazottja – minden tanév megkezdése előtt (augusztusban a szeptemberi étkezési térítési díj befizetésekor), illetve félévkor (januárban a februári étkezési térítési díj befizetésekor), valamint új határozat kézhezvételekor az intézmény gondnokánál (gazdasági iroda) – köteles írásban megrendelni a következő félév/időszak étkezését a gyermeke részére havi bontásban, ennek hiányában a gyermek részére az étkezés nem biztosított.

 

Névnapok

Ma: Zelma, Rajmund
Holnap: Timót


144 nap van még hátra a tanévből.
Validation Icons