Címlap Hírek Ballagás, évzáró
Ballagás, évzáró

Június 17-én ballagási és évzáró ünnepségen búcsúztak el a nyolcadik osztályosok az iskolától. Az ünnepi műsorban a hetedikes gyerekek és az iskola közössége búcsúzott el a nyolcadikosoktól. Weöres plakettet kapott Szabó Réka (8.a) és Patyi Izabella (8.b), a Pro Bono Publico díjat pedig Kabok Nadine (8.b) kapta.

Kiemelkedő tanulmányi munkájuk mellett magatartásuk és szorgalmuk is példaértékű és ezért nevelőtestületi dicséretben részesülnek Pintér Natasa 3.b, Nagy Ákos 4.a, Monostori Enikő, Kőrösi Zsombor 4.b, Náhlik Dávid 7.b, Makra Sarolta, Mocsonoky Zsolt, Szabó Réka, Udvardi Kinga 8.a és Kabok Nadine, Márton Henriett, Patyi Izabella 8.b osztályos tanulók. Ebben a tanévben minden tizedik tanuló kitűnő bizonyítványt vihetett haza.

Hat éve hagyományteremtő céllal alapította iskolánk a Weöres emlékplakettet, melyet minden évben az iskola tantestülete szavazással ítéli oda azoknak a végzős diákoknak, illetve szülőknek, akik hozzájárultak iskolánk hírnevének növeléséhez. A bronz emlékplakett Brzozka Marek szobrászművész alkotása.

Ebben az évben a ballagó osztályok hemzsegnek a tehetséges, kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanulókban, úgyhogy az eddigi hagyománytól eltérően idén két díjazott lett. Weöres plakettet idén Patyi Izabella, 8.b osztályos és Szabó Réka, 8.a osztályos diák kapott. Mindketten 8 éven keresztül kitűnő tanulók voltak. A tavalyi próbanyelvvizsgán mindketten C típusú nyelvvizsgát tettek, azaz a szóbeli és írásbeli vizsgájuk is sikeres volt. Nyolcadik év végére megszerezték az ECDL Start európai számítógéphasználói bizonyítványt. Az iskola jó hírnevét több éven keresztül öregbítették, mivel több versenyen indultak és értek el eredményt. Izaella egyik legfrissebb sikere volt a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium által meghirdetett Radnóti Irodalmi Vetélkedő döntőjének 1. helyezése. Ő a Radnóti Miklós Gimnázium humán tagozatán tanul tovább. Réka kicsi kora óta sportol, de a birkózást 8 évesen kezdte el bátyját követve. Jelenleg a SZVSE birkózó szakosztály leigazolt sportolója. Háromszor volt diákolimpiai bajnok és második helyezett a magyar bajnokságon. Továbbtanulni a Dugonics András Piarista Gimnáziumban fog német tagozaton és a jövőben az egészségügyben szeretne hivatást választani.

Dr. Újhelyi István országgyűlési képviselő úr által 14 éve hagyományteremtő céllal alapított Pro Bono Publico díjat kiemelkedő közösségi munkájáért az idén Kabok Nadine, 8.b osztályos tanuló kapta. Nadine barátságos, szorgalmas és magabiztos természetével vívta ki társai és tanárai szeretetét. Megbízható, lelkiismeretes, jó barát, jó osztálytárs. Szinte minden iskolai ünnepségen szerepelt már alsós kora óta. Főleg művészeti versenyeken képviselte sikeresen osztályát, iskoláját. Ő is sikeres C típusú próbanyelvvizsgát tett 7. év végén, és megszerezte az ECDL Start európai számítógéphasználói bizonyítványt. A Radnóti Miklós Gimnázium biológia tagozatán tanul tovább és orvos szeretne lenni.

A ballagó nyolcadikosok szülei igen nagy számban és igen nagy buzgalommal vettek részt az osztályuk és az iskolánk életében is. Közülük két szülőnek adom át a Weöres emlékplakettet, mellyel megköszönjük szervező és irányító tevékenységüket. A 8.a osztályból Vereska Mária, Batki Attila édesanyja nyolc éven keresztül volt szülői munkaközösségi tag. Ez idő alatt aktívan részt vett a családi napok szervezésében és lebonyolításában. Kísérte a gyerekeket a tanító nénikkel a vadasparkba, osztálykirándulásokra, de ha kellett még színházba is ment velük. Kezelte az osztálypénzt. Egy egész hálózatot szervezett, amely papírgyűjtés idején az osztályának segített. Mivel az egészségügyben dolgozik és fontos számára a gyerekek biztonsága, ezért időről időre feltölti az iskolai elsősegélydoboz tartalmát. Figyelmességét sokszor megtapasztaltuk az ünnepek alkalmával. A 8.b osztályból a Weöres plakettet Bogdánné Melis Erzsébet, Melis Kata édesanyja kapja. Nekünk, tanároknak nagy segítség az, ha olyan szülők képviselik a szülői közösséget, akiknek hozzánk hasonló az iskoláról alkotott véleménye. Melis Erzsébet 8 év óta biztos támasza a tanító néninek, osztályfőnököknek. Gyors és hatékony módon segít, szervez, fogja össze a szülőtársakat, ahol tudott, ott segített legyen szó farsangról, vagy akár az osztálypénz kezeléséről. Példa értékű, hogy mindig a tanárok és szülők rendelkezésére állt, és mindig segített ahol tudott.

Az iskola igazgatója a következő szavakkal búcsúzott a ballagó nyolcadikosoktól:

"Mindig nehéz elbúcsúzni a ballagó diákoktól, hiszen ilyenkor látszik igazán beérni az elmúlt 8 év minden befektetett energiájának gyümölcse. Mit visztek magatokkal ballagó tarisznyátokban? Azon kívül, hogy mindannyian komoly alapokat kaptatok a középiskolai továbbtanuláshoz, alsóban mind megtanultatok úszni, közületek minden második európai számítógép-használói ECDL bizonyítványt szerzett, minden harmadik pedig tavaly sikeres próbanyelvvizsgát tett. Szerdán a tanárbúcsúztató banketten adott műsorotokkal megmutattátok, hogy kellő érettséggel, humorérzékkel és önismerettel rendelkeztek, nem is beszélve a színészi képességekről. Legyetek büszkék rá, hogy ennyiőtök mögött áll szerető és támogató szülői háttér. Az útjaitok most különválnak, de mindannyian arra indultok, amerre a vágyaitok és lehetőségeitek irányítottak benneteket. Szerencsére ezek többnyire egybeestek. Henrik Ibsen drámaíró írta több, mint 100 évvel ezelőtt: „Gyönyörű az, ha az ember célba lát, s eléri azt, tüzön-vizen át.” Engedjétek meg, hogy tanáraitok nevében kívánjak nektek megvalósítható célokat, ezek eléréséhez sok sikert és boldogságot."

 

Friss hírek

Sok szeretettel várjuk a játékos iskolaelőkészítő foglalkozásokra a leendő elsős gyerekeket és szüleiket keddi napokon 16 órától 16:45-ig:

  • január 9.
  • január 23.
  • február 6.
  • február 20.
  • március 6.
  • március 20.
  • április 10.

 

 
 

Megváltozott a közétkeztetés rendje, ezzel együtt új nyomtatványok is készültek. A legfontosabb változás, hogy minden ingyenesen étkező gyereknek az étkezést a szülőnek minden hónapban előre fel kell rendelnie, aláírásával. Ezt a beszedési napokon helyben az iskolában, vagy NGSZ ügyfélszolgálaton (Huszár u. 1) is megteheti. Bővebb információ az NGSZ honlapján.

 

Az e-napló elérhető a https://klik200909021.e-kreta.hu/Adminisztracio/Login oldalon. A belépési név a tanuló oktatási azonosítója (a diákigazolványról leolvasható 7-tel kezdődő 11 jegyű szám), jelszó pedig a születési dátum kötőjelekkel elválasztva (pl.: 2002-12-10). A napló telefonra is telepíthető innen.

 

A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő 100%-os (ingyenes) étkezési díj kedvezményre jogosult gyermek törvényes képviselője vagy meghatalmazottja – minden tanév megkezdése előtt (augusztusban a szeptemberi étkezési térítési díj befizetésekor), illetve félévkor (januárban a februári étkezési térítési díj befizetésekor), valamint új határozat kézhezvételekor az intézmény gondnokánál (gazdasági iroda) – köteles írásban megrendelni a következő félév/időszak étkezését a gyermeke részére havi bontásban, ennek hiányában a gyermek részére az étkezés nem biztosított.

 

Névnapok

Ma: Zelma, Rajmund
Holnap: Timót


144 nap van még hátra a tanévből.
Validation Icons