Címlap Diákönkormányzat munkaterve
Diákönkormányzat munkaterve | Nyomtatás |

Különböző programokat szervezünk a diákok részére, hogy ne csak a tanítási órákon, de azokon kívül is jól érezzék magukat az iskolában.
A közösség fejlesztését, az osztályok közötti jó viszonyt próbáljuk elősegíteni, fenntartani.
A szünetekben diákügyeletet végzünk a folyosókon, mellyel segítjük a tanárok munkáját, valamint felelősségre, rendszeretetre neveljük diákjainkat. Az idei évet újabb diákügyeletes mellényekkel kezdjük.
A tanárok és a diákok közti távolságot próbáljuk csökkenteni, és a jó kapcsolatot szeretnénk javítani közöttük.
Célunk továbbá az, hogy minden diák jól érezze magát iskolánkban, naprakész információi legyenek az iskolai programokról, a diákokat érintő rendezvényekről. A diáktitkárok minden hónapban legalább egyszer üléseznek, valamint minden DÖK rendezvény előtt összegyűlnek, hogy megbeszéljék a teendőket. Ezen gyűléseken a diáktitkárok elmondhatják véleményeiket, javaslataikat, illetve megoldást keresünk az esetleges problémák leküzdésére.

Az év folyamán az alábbi programokat tervezzük:

  • Október 12. Papírgyűjtés
  • Október 18. Diákközgyűlés
  • December 7. Mikulás diszkó
  • Március 8. Tavasz Köszöntő Buli – Suli diszkó
  • Március 22. Papírgyűjtés

Célunk, hogy a gyerekek ne csak a tanítási órákra járjanak be az iskolába, de a tanítási órákon kívül is jól érezzék magukat az iskolai falain belül. Ennek érdekében próbálunk különböző programokat szervezni a diákoknak, illetve próbálunk naprakész tájékoztatást adni az osztályban tanuló diákoknak.

  • Két alkalommal rendezünk papírgyűjtést, ősszel és tavasszal, melynek bevételét 50-50%-ban osztjuk meg a DÖK és az osztályok között. Az osztályok az osztálykirándulásokra, vagy egyéb programokra költik a pénzt, a DÖK pénzét pedig egyes iskolai programok szervezésére, azokon felmerülő költségek fedezésére fordítjuk, valamint a DÖK működésével kapcsolatos tárgyi eszközöket is ebből a pénzből finanszírozzuk.
  • A diákközgyűlés célja, hogy a diákok választ kapjanak esetleges kérdéseikre, kéréseikre. A diákközgyűlésre meghívjuk a diákképviselőket, , az iskola vezetését, ha van hozzájuk szóló kérdés.
  • Decemberben „Mikulás diszkó”-t, márciusban pedig „Tavasz Köszöntő Buli”-t szervezünk a felső tagozatos diákoknak, melyre minden felsős és negyedikes diákot meghívunk, és egy kellemes táncos délutánt-estét kínálunk nekik. Minden alkalommal próbálunk újdonságokkal szórakoztatni a diákokat, és az újdonságok által mindig érdekessé, változatossá tesszük a már bevált rendszert.
  • Ezeken a programokon kívül igyekszünk rendszeresen iskolarádiót működtetni, ami heti vagy kétheti rendszerességgel jelentkezik a tízórai szünetekben, melyben zenéken kívül az aktuális információk, programok is elhangoznak.

Megpróbálunk olyan propagandát kifejteni, hogy a diákok eljöjjenek a meghirdetett programokra, valamint szeretnénk, ha mindenki szeretettel gondolna iskolánkra.

Szeged, 2012. szeptember 1.

Csizmadia Péter
DÖK vezető

 

Megpróbáljuk a programokat úgy szervezni, hogy a diákok tényleg eljöjjenek, valamint szeretnénk, ha mindenki szeretettel gondolna iskolánkra.

 

Friss hírek

Beiratkozás a 2024/2025. tanévre

2024. április 18 - 19.
(csütörtök-péntek)

8:00 - 19:00-ig

További részletek a beiratkozás menüpont alatt, vagy az alábbi linkre kattintva: beiratkozás 2024/2025. tanév találhatók.

 
Nyári táborok

Tisztelt szülök!

A táborok menüpontba felkerültek 2024. nyár táborozási lehetőségei.

 

Elérhetőség

Cím: 6723 Szeged, Űrhajós utca 4.
Tel.: 06-62-548-968

Nyitvatartás
7:00 - 18:00

Alapítvány

Köszönettel fogadunk minden támogatást.

Szeged Tarjánvárosi IV. Számú Általános Iskola Tanulóiért Alapítvány

Számlaszáma: 57400217-10118256

Adószáma: 18456183-1-06

 

Ökoiskola

 

 

Boldogságóra program

A Pénz7 hivatalos weboldala


Validation Icons