Címlap Hírek - események
Hírek
Síró-rívó november

Egy esős, borongós, novemberi napon összegyűltünk a Weöres Sándor Általános Iskola aulájában, hogy verssel és dallal idézzük fel azt a sok gyönyörűséget, élményt és örömet amelyekben az idei ősz részesített bennünket, és közösen búcsúzzunk ettől a színpompás évszaktól.
Összejövetelünket Weöres Sándor: "Ha nézem a világot" című versével indítottuk.
Majd a Harmadikos Plesovszki Noémi következett, aki bár ügyes matekos, mégis bevállalta, hogy tanulótársai előtt rossz választ adjon arra a kérdésre, mennyi 7x8.
Mindezt azért tette, hogy szamárfülekkel a fején, szégyenkezve távozhasson egy, a térben kifeszített takarófólia mögé, így illusztrálva az alábbi szólást.
"Eltűnik, mint szürke szamár a ködben"
A szeptembert és a ficserésző fecskék búcsúját Kányádi Sándor "Valami készül" című versével jelenítettük meg.
Az októberi szüretet élhettük át újra Sandrik Ágnes tanítónő vezette elsős és másodikos diákok révén, akik a "Badacsonyi szőlőhegyen..." és az "Érik a szőlő..." kezdetű népdalokat énekelték el nekünk.
Mi negyedikesek szürke és bánatos esernyők alatt Osváth Erzsébet "Síró-rívó november" című versét szavaltuk el.
Ezt követően mécsesek meggyújtásával és a Szegedi Nemzeti Színház "A padlás" előadásából megismert egyik dallal, Presser Gábor, Sztevanovity Dusán "Örökre Szépek" című szerzeményével emlékeztünk meg azokról, akik nem lehetnek már köztünk.
Erzsébet nap alkalmából a II. András és Merániai Gertrúd leányához, a szépséges, magyar királylányhoz, Árpád-házi Szent Erzsébethez fűződő rózsa legendát játszottuk el.

Bővebben...
 
Rendhagyó környezetóra 4.b

November 24. délután a 4. b osztállyal rendhagyó környezetórán voltunk a Fehér-tónál. Szép tiszta időben gyönyörködtünk a darvak vonulásában és a napnyugtában. Sok mindent megtudtunk ezekről a madarakról Ábrahám Krisztián vezetett túráján.

Bővebben...
 
OVI-SULI VÁLTÓ

2023. november 14-én rendeztük meg a Mocorgó programsorozat utolsó alkalmát. Ez alkalommal ovi-suli váltóversenyt szerveztünk. Mind az ovisok, mind a sulisok összes tudásukat, ügyességüket beleadták a játékos feladatokba. Lelkesen futottak, ugráltak, labdát gurítottak, és még krumplit is ültettek. Utolsó feladatként kötélhúzással döntöttük el melyik csapat az erősebb. A váltóversenyt a Tarjáni Óvoda nyerte, így ők birtokolják büszkén egy évig a vándorkupát.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

10. oldal / 195

Friss hírek

Nyári táborok

Tisztelt szülök!

A táborok menüpontba felkerültek 2024. nyár táborozási lehetőségei.

 
Iskolai vers- és prózamondó verseny

Iskolai vers- és prózamondó verseny lesz a felsősöknek 2024.03.25-én 14:30-kor a könyvtárban.

plakát

 

Elérhetőség

Cím: 6723 Szeged, Űrhajós utca 4.
Tel.: 06-62-548-968

Nyitvatartás
7:00 - 18:00

Alapítvány

Köszönettel fogadunk minden támogatást.

Szeged Tarjánvárosi IV. Számú Általános Iskola Tanulóiért Alapítvány

Számlaszáma: 57400217-10118256

Adószáma: 18456183-1-06

 

Ökoiskola

 

 

Boldogságóra program

A Pénz7 hivatalos weboldala


Validation Icons