Címlap Hírek - események
Hírek
Humán nap a Weöresben 2024.04.11.

Nagy szeretettel fogadtuk a humán napra hívott vendégeinket délelőtt a tornateremben. A szegedi Kövér Béla Bábszínházból Kiss Ágnes igazgató és Spergel Anna bábszínész  érkezett hozzánk.  Érdekes  bemutatóval keltették fel a gyerekek érdeklődését a bábok iránt. Hoztak kesztyűbábokat, pálcával mozgatható mesehősöket, marionett bábokat, melyeket kezükbe vehették a diákok is, és megpróbálhatták életre kelteni őket.


A folytatásban az iskola idei legsikeresebb szavalói verset mondtak. Ezután Kaiser Csilla tanárnő vezetésével a könnyűzenei szakkörösök előadásában Radnóti Miklós Bájoló című megzenésített versét hallgattuk meg.Késő délután a felnőtteket az iskola könyvtárában irodalmi kávéház fogadta.  Üdítő és aprósütemények mellett folyt a beszélgetés, felolvasás, könyvajánlás.

 
Koccintás a békéért

Egy szép tavaszi asztal és egy alkalomhoz öltöztetett paraván köré gyűltek 2024. március 22-én délután napköziseink és tanulószobás diákjaink. Petőfi Sándor: A Tisza című költeményének elszavalásával kezdődött a Víz világnapi megemlékezésünk, valamint a Happy-hét programsorozat zárása.
A Happy-héten minden a vízről szólt: alsós osztályaink rövid oktatófilmeket tekintettek meg a vízről, annak körforgásáról, plakátokat készítettek, rajzoltak, színeztek, alkottak. No és persze beszélgettek a víz tulajdonságairól, összetételéről, halmazállapotáról, felhasználásáról, a napi vízfogyasztásról, az üdítők káros hatásairól. Szituációs játékokkal megelevenítették hogyan isznak az állatok, mi történik a növényekkel, ha öntözzük őket,  és ha megfeledkezünk róluk.
Záró rendezvényünk az iskolánk előtti tulipánfa megöntözésével folytatódott. Ehhez poharakkal a kezükben, láncot alkottak a diákok az ebédlői csapoktól a tulipánfáig. A vizet egymásnak adogatva úgy kellett a tulipánfáig eljuttatni, hogy egy csepp se kerüljön a földre, hiszen a víz kincs, a víz érték, a víz maga az élet. Spórolnunk kell vele, vigyáznunk kell rá! A feladatot nagy odafigyeléssel tökéletesen hajtották végre tanulóink.
Ezt követően a tulipánfa körül dalra fakadtak a gyerekek. Elénekelték a „Harcsa van a vízben” kezdetű dalt, majd Freddie Mercury-vel a Tavaszi szél vizet áraszt című népdalt. Utána az épület előtti ivókutat állták körbe, több kört alkotva tanítványaink és a Tisza vizének hullámzását jelenítették meg, végül csepp alakba rendeződve élőképet alkottak.
Befejezésül vízzel koccintottunk a víz tisztaságának megőrzéséért, egészségünkért, a békéért.
Egészségünkre!

Bővebben...
 
Peonza bemutató

A Weöresben a szünetek is szuper izgalmasak! Peonza bemutató! Világbajnok előadásában!

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

2. oldal / 195

Friss hírek

Nyári táborok

Tisztelt szülök!

A táborok menüpontba felkerültek 2024. nyár táborozási lehetőségei.

 
Iskolai vers- és prózamondó verseny

Iskolai vers- és prózamondó verseny lesz a felsősöknek 2024.03.25-én 14:30-kor a könyvtárban.

plakát

 

Elérhetőség

Cím: 6723 Szeged, Űrhajós utca 4.
Tel.: 06-62-548-968

Nyitvatartás
7:00 - 18:00

Alapítvány

Köszönettel fogadunk minden támogatást.

Szeged Tarjánvárosi IV. Számú Általános Iskola Tanulóiért Alapítvány

Számlaszáma: 57400217-10118256

Adószáma: 18456183-1-06

 

Ökoiskola

 

 

Boldogságóra program

A Pénz7 hivatalos weboldala


Validation Icons