Címlap Hírek - események
Hírek
Mocorgó 5

Az október 17. megtartott Mocorgón is a mozgásé volt a főszerep. Ezúttal kosárlabdázók lettünk. Pattogtak a labdák a padokon, és gurultak az alagutak alatt.
A foglalkozás végén hulahoppkarikákba dobtuk a labdákat, mint a profik, majd ismét megmutattuk, milyen gyorsan is tudunk futni.

kép

Bővebben...
 
A Zene világnapja október 1.

Mottónk: "Zene az kell, mert körülölel…"

A Szegedi Eötvös József Gimnázium és Általános Iskola Weöres Sándor Általános Iskolájának tanulóival, énekszakos kollégáival izgatottan készültünk a pénteki koncertre a Zene világnapja alkalmából. Órákon, az énekkaron, sőt még a napköziben is felcsendültek a már jól ismert, tanult dalok. Hétfőn a napköziben közösen énekeltük az ismert őszi dalokat.
Elérkezett a péntek. Minden alsós évfolyam kiválasztotta és elénekelte kedvenc népdalait. Szólt a hegedű, a zongora és a furulya a hangszerekkel ismerkedő tanulók kezében. Nagy élmény volt mindannyiunk számára, amikor Kiszel Jenifer az Eötvös József Gimnázium 11.-es tanulója előadásában hallhattunk két gyönyörű népdalt. (Felkészítője Kónya Géza tanár úr.)
A hangszeres előadások közben a gyerekek láthatták, hogy kitartó munkával hova lehet eljutni a zene tudományában. Először az 1. évfolyam mutatta be kedvenc népdalait, majd a 2. évfolyam és a 3.a osztály énekét láthattuk-hallhattuk (Felkészítő: Sandrik Ágnes tanítónő). A negyedikesek közösen énekeltek egy-egy dalt. Végül a 4.a osztály közös furulyajátéka zárta az alsósok előadását (Felkészítő: Szabó Mónika tanítónő).
Kaiser Csilla angol szakos tanárnő gitáron kísérte tanítványait, akik természetesen angolul énekeltek egy kedves, vidám dalt a színek szépségéről. Nagy örömünkre idén ismét megalakult az alsósok énekkara, akik furulyakísérettel adták elő iskolánk névadója, Weöres Sándor egyik legismertebb megzenésített versét, A Tündért. A fülbemászó dallam után a felsős énekkar előadásában felcsendült a „Néked szól ez a dal”, melyet zongorán kísért Kónya Géza tanár úr. Végül, de nem utolsó sorban iskolánk tanulói az énekkarral együtt énekelték a Cikk cakk sakk dalt. Kónya Géza tanár úr zongorakísérete remek hangulatot teremtett, a nézőtéren ülő gyerekek is hamar bekapcsolódtak az éneklésbe.

Énekelni jó, de együtt énekelni még jobb!

Sandrik Ágnes
szervező

kép

 

Bővebben...
 
Takarítás világnapja

„A takarítási világnap szokásosan minden szeptember 3. szombatján kerül a naptárba minden évben. Idén, vagyis 2023-ban pontosan szeptember 16-ra tűzték ki a világnapot, amit angolul Word Cleanup Day néven és magyarul más néven Világtisztítási napként is szoktak emlegetni.”
Iskolánk napközisei, tanulószobásai mint lelkes ÖKO iskolások, szeptember 29-én délután csatlakoztak ehhez a programhoz. Kesztyűkkel, zsákokkal felfegyverkezve indultak neki, hogy megtisztítsák intézményünk udvarát. A szorgos kezek összeszedték a szemetet. Rövid idő elteltével megtisztult az udvar.
A résztvevő gyerekek lelkesen vállalták, hogy ezt máskor is szívesen megteszik. Igazából annak örülnénk, ha szemét csak a tárolóedényekben lenne, hiszen tiszta környezetben boldogabban lehet élni! 

kép

 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

13. oldal / 195

Friss hírek

Beiratkozás a 2024/2025. tanévre

2024. április 18 - 19.
(csütörtök-péntek)

8:00 - 19:00-ig

További részletek a beiratkozás menüpont alatt, vagy az alábbi linkre kattintva: beiratkozás 2024/2025. tanév találhatók.

 
Nyári táborok

Tisztelt szülök!

A táborok menüpontba felkerültek 2024. nyár táborozási lehetőségei.

 

Elérhetőség

Cím: 6723 Szeged, Űrhajós utca 4.
Tel.: 06-62-548-968

Nyitvatartás
7:00 - 18:00

Alapítvány

Köszönettel fogadunk minden támogatást.

Szeged Tarjánvárosi IV. Számú Általános Iskola Tanulóiért Alapítvány

Számlaszáma: 57400217-10118256

Adószáma: 18456183-1-06

 

Ökoiskola

 

 

Boldogságóra program

A Pénz7 hivatalos weboldala


Validation Icons