Címlap Hírek
Hírek
A három nyúl

Csodálatos délutánnal ajándékozta meg Szögi Ildikó hitoktató iskolánk másodikosait. Zelk Zoltán: A három nyúl című meséjét dolgozta fel a Kett módszer segítségével. (Franz Kett német pedagógus, teológus, aki 1975-től alkalmazza ezt a módszert.)

Az ezzel a módszerrel vezetett foglalkozás a gyerekeknek nagy örömet jelent, lecsendesednek, megnyilvánulásaik visszafogottakká válnak. Megtaníthatjuk nekik, hogy erejüket, energiájukat a közösség védelmére, mások és önmaguk javára fordítsák. A módszer fejleszti a kapcsolatteremtő, a koncentráló képességet, valamint a kreativitást.

Bővebben...
 
Mesemondó verseny

November 11-én, szerdán került megrendezésre iskolánkban az alsó tagozatosok mesemondó versenye.

Bővebben...
 
Halloween party

Halloween party-val kezdődött az idegennyelvi hét. 2015. november 4-én, szerda délután az 5. és 6. osztályos angolosok egy fergeteges Halloween party-n vettek részt. A másfél órás vetélkedősorozatban nemcsak a tudásuk, de a leleményességük és ügyességük is összemérhették a diákok.

Bővebben...
 
Egészségnap

Október 20-án délután az alsó tagozatos diákoknak egészségnapot rendeztünk a napköziben. Filmvetítéssel megismerhették a helyes fogápolási technikát, közösen tornáztak. Az 1-2. osztályosok gyümölcs- és zöldségsalátát készítettek, gyurmáztak, találós kérdéseket fejtettek meg. A 3-4. osztályosok kvízkérdéseket oldottak meg és plakátokat készítettek az egészséggel kapcsolatban.

Bővebben...
 
Mesetarisznya

Október 20-án délután, a 3.b osztályosok a Somogyi Könyvtárba látogattak. Egy foglalkozásra vártak bennünket. A mesetarisznyából, különböző tárgyak kerültek elő, melyek segítségével meséket idéztünk fel: Kacor király, Aranyszőrű bárány, A három kívánság, Az okos leány.

Bővebben...
 
Szüreti vigadalom

Október 13-án a környékbeli óvodák nagycsoportosait láttuk vendégül az iskolában. Az ovisokat a városnéző kisvonat hozta víg énekléssel az iskolához, ahol kézműves foglalkozáson és közös játékon vettek részt. A program végén az iskolás vendéglátóikkal együtt énekeltek a szüleiknek az ovisok.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

8. oldal / 69

Friss hírek

Pótvizsga időpontja:
augusztus 22. (kedd)
Gyülekező: 7.45-8.00 az aulában

 

Étkezés befizetés szeptember hónapra:
2017. augusztus 28-án 7.00 órától 13.40-ig
2017. augusztus 29-én 10.00 órától 17.00-ig

 

Tankönyvek átadása
1-3. évfolyam: 2017. 08. 28. hétfő 15.30-18.30
4-6. évfolyam: 2017. 08. 29. kedd 15.30-18.30
7-8. évfolyam: 2017. 08. 30. szerda 15.30-18.30
Pótnap: 2017. 09. 01. péntek

A tankönyvet átveheti a törvényes képviselő, vagy a tanuló.
A tankönyveket ebben az évben minden évfolyamon minden tanuló ingyenesen kapja.

 

Megváltozott a közétkeztetés rendje, ezzel együtt új nyomtatványok is készültek. A legfontosabb változás, hogy minden ingyenesen étkező gyereknek az étkezést a szülőnek minden hónapban előre fel kell rendelnie, aláírásával. Ezt a beszedési napokon helyben az iskolában, vagy NGSZ ügyfélszolgálaton (Huszár u. 1) is megteheti. Bővebb információ az NGSZ honlapján.

 

A 2017-2018-as tanévben szükséges tanszerek listája innen letölthető:

 

A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő 100%-os (ingyenes) étkezési díj kedvezményre jogosult gyermek törvényes képviselője vagy meghatalmazottja – minden tanév megkezdése előtt (augusztusban a szeptemberi étkezési térítési díj befizetésekor), illetve félévkor (januárban a februári étkezési térítési díj befizetésekor), valamint új határozat kézhezvételekor az intézmény gondnokánál (gazdasági iroda) – köteles írásban megrendelni a következő félév/időszak étkezését a gyermeke részére havi bontásban, ennek hiányában a gyermek részére az étkezés nem biztosított.

 

Névnapok

Ma: Sámuel, Hajna
Holnap: Menyhért, Mirjam


11 nap van még hátra a nyári szünetből.
Validation Icons