Címlap Hírek - események
Hírek
Weöres-est

Nincs tanév Weöres-est nélkül, amikor a lelkes szereplők mellett szülőkkel, rokonokkal telik meg a színpadszerűen berendezett, szépen feldíszített tornaterem. Büszkeséggel és izgalommal teli, különleges hangulat járja át a helyiséget.
Iskolánk egyik legnagyobb és legnépszerűbb rendezvényét idén április 14-én rendeztük meg. A gyerekek és felkészítő tanáraik több héten át lelkesen, nagy izgalomban készültek, hogy bemutathassák egyéni és csoportos produkciójukat.
A közel kétórás műsort igényes változatosság, színpadi sokszínűség jellemezte.
Gyönyörű verseket hallgathattunk meg a szereplők tolmácsolásában. Vidám dalok és jelenetek keltek életre a színpadon. A zeneértő gyerekek hangszeres bemutatóikkal kedveskedtek a közönségnek. A rendezvény nem nélkülözte az idegen nyelvű produkciókat sem. A kisebbek vidám koreográfia kíséretében angol nyelven szólaltattak meg vidám dalokat. A nagyobbak német nyelvű közös énekléssel mutatták be nyelvtudásukat.
Az iskolai táncoktatás résztvevői zenés-táncos szerepléssel szórakoztatták a nézőket.
Az est méltón példázta, hogy iskolánk tanulói mennyire sokszínűek és fogékonyak a művészetek iránt is.
Mind a szereplőknek, mind felkészítő tanáraiknak köszönjük, hogy hozzájárultak az igényes műsor létrejöttéért.

kép

Bővebben...
 
Természettudományi éjszaka

A természettudományi éjszaka kiemelt programnak számít a szegedi Weöres Sándor Általános Iskolában. A tanulók számára ez mindig egy olyan esemény, amelyet óriási lelkesedéssel várnak. Az idei rendezvény azért is volt különleges, mert az utóbbi években a pandémia miatt nem volt lehetőség arra, hogy megrendezésre kerüljön. A tantestület reál munkaközösségének tagjai igyekeztek olyan színes és a természettudományokhoz kapcsolódó programot összeállítani, amely felkelti a diákok érdeklődését. Ez a nap azért is számít nagyon különlegesnek, mert a tornatermet kihasználva a résztvevő pedagógusok és a tanulók is bent alszanak az iskolában. Az előkészületek már hónapokkal a rendezvény előtt elkezdődtek.
A természettudományi éjszakára április 13-án este 6-kor érkeztek meg a tanulók az iskolába. Minden gyereknek egy szülő által aláírt igazolást kellett az osztályfőnököknek leadnia korábban, illetve a belépéskor két darab zöldséggel járultak a vacsorához. A tornateremben elhelyezett szivacsokon és szőnyegeken aludtak a tanulók és a pedagógusok is, az aulában különböző előadásokat tekinthettek meg az érdeklődők. Az ebédlőben a közös vacsora kapott helyet, amely zsíroskenyérből illetve a gyerekek által hozott zöldségből állt.
Az első program egy közlekedéssel kapcsolatos előadás, illetve vonatmakettek bemutatása volt. Ezt követte egy izgalmas fizikai kísérletekre épített bemutató.  Diákok és tanárok egyaránt részt vettek az interaktív előadáson, mely hatalmas jókedvet okozott a nézőközönség számára. A harmadik előadás az év élőlényeiről szólt.  Kiemelt figyelmet kapott az állatvédelem témaköre, illetve azok az élőlények, amelyek a környezetünkben élnek. Az izgalmas bemutatókat követően éjszakai „kincsvadászat” következett az udvaron. Az est lezárásaként mindenki a saját „ágyában” nézte a filmet.
A természettudományi éjszaka a tanulók és a pedagógusok számára is hatalmas élmény volt.

kép

Bővebben...
 
Iskolai vers- és prózamondó verseny

A Weöres Sándor Általános Iskolában hosszú évek óta minden évben megrendezzük az iskolai vers- és prózamondó versenyt.
Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek képesek legyenek önmaguk kifejezésére, érzéseik megfogalmazására, közlésére. Versek ajánlásával hívjuk fel a figyelmüket arra, hogy a költemények olvasása, mondanivalójuknak megtalálása, megértése sokat segít az önkifejezésben.
Szavalni egy verset rendkívül összetett folyamat, hiszen a vers előadójának a memorizálás mellett ügyelni kell a helyes levegővételre, tempóra, hangerőre, kiemelésre és a szünetre. Éppen ezért nagy büszkeséggel töltött el bennünket, amikor megtudtuk, hogy a felső tagozatosok közül idén közel 50 diák jelentkezett a versenyre.
A gyerekek egy része önállóan választott verset, másoknak magyartanáruk vagy szüleik ajánlottak költeményt.
Örömünkre szolgált, hogy a zsűrizésben egykori tanárkollégáink, Szuromi Pálné és Csicsainé Csernák Brigitta segítették Bércesi Edit tanárnőt.
A versenyen a klasszikus költemények mellett kortárs, az elégikus hangvételűek mellett pedig vidám alkotásokat is hallhattunk a gyerekek tolmácsolásában. Elhangoztak nyelvtörők illetve állatokról, természetről, szerelemről és barátságról szóló versek is.
A zsűri döntése eredményeképpen könyvjutalomban és elismerő oklevélben részesültek a helyezettek.

Az 5-6. osztályos kategória eredménye:
1.    helyezett: Kószó Laura 6. a
2.    helyezett: Harangozó Regő 5. a és Makra Bernadett 6. a
3.    helyezett: Szűcs Norbert és Oláh Martin 5. a osztályos tanulók

A 7-8. osztályos kategóriában nem hirdettek 1. helyezettet, így 2. helyezést ért el Tari Anna 8. b, 3. helyen pedig Berta Dániel 8. b osztályos tanuló végzett. Különdíjban részesült Papp Szilvia 7. a osztályos tanuló.

A versenyzőknek és felkészítő tanáraiknak, szüleiknek szívből gratulálunk.

 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

15. oldal / 191

Friss hírek

Beiratkozás a 2024/2025. tanévre

2024. április 18 - 19.
(csütörtök-péntek)

8:00 - 19:00-ig

További részletek a beiratkozás menüpont alatt, vagy az alábbi linkre kattintva: beiratkozás 2024/2025. tanév találhatók.

 
Nyári táborok

Tisztelt szülök!

A táborok menüpontba felkerültek 2024. nyár táborozási lehetőségei.

 

Elérhetőség

Cím: 6723 Szeged, Űrhajós utca 4.
Tel.: 06-62-548-968

Nyitvatartás
7:00 - 18:00

Alapítvány

Köszönettel fogadunk minden támogatást.

Szeged Tarjánvárosi IV. Számú Általános Iskola Tanulóiért Alapítvány

Számlaszáma: 57400217-10118256

Adószáma: 18456183-1-06

 

Ökoiskola

 

 

Boldogságóra program

A Pénz7 hivatalos weboldala


Validation Icons