Címlap Hírek - események
Hírek
Madarak és fák napja

Május 22-én iskolánk tanulói számára a napközis munkaközösség, a Szegedi Tudományegyetem TTIK Mikrobiológiai Tanszékének kutatóival közösen programnapot szervezett. Ennek során az alsós tanulóink interaktív játékok segítségével bővíthették ismereteiket az erdő élővilágáról. Az idő jobb kihasználása érdekében hat „munkaállomáson” kellett csoportosan, és azon belül egyénileg feladatokat megoldani. A meghívott előadóink - Dr. Szebenyi Csilla és munkatársai - számos tárgy és hangfelvétel segítségével varázsolták a gyerekek elé az erdő lakóinak életét, és játékos, ügyességi feladatokkal tették számukra élvezetesebbé az ismeretszerzést. Előbb egy fakopáncsot ábrázoló kirakóst kellett összerakniuk, majd különféle madárhangokat kellett felismerniük. Ezt követte a gyerekek kedvence, a „bátorságpróba”, ahol egy lyukon keresztül kellett egy zárt dobozban kitapogatni, és felismerni az erdőből származó különféle tárgyakat, és anyagokat. Egy másik munkaállomáson tematikus keresztrejtvény várt rájuk, majd egy továbbin évgyűrűk számolásával és mérésével kellett meghatározni az adott fa életkorát, ami az egyik legkedvesebb feladatnak bizonyult.
A nap végén egy interaktív ismertető következett „Az erdő kincsei” címmel, amelyben megismerkedhettek az erdő szintjeinek élővilágával a talajtól a lombkoronáig, és kézbe fogva csodálhatták meg az erdő „kincseit”: különféle madarak tojásait, rókakoponyát, szarvasagancsot, és sok más érdekességet.
A délután jól sikerült, mindvégig emelkedett hangulatban telt, miközben a tanulók tudása sok új ismerettel gyarapodott. A meghívott előadóink és a gyerekek is nagyon jól érezték magukat.

kép

 

Bővebben...
 
Nyugalom, napsütés, jóga, Weöres iskola...

Május 19-én a csodaszép délutáni időt kihasználva az alsós tagozatos gyerekekkel egy kedves kolléganő megismertette a jóga alapjait.
A jóga a test, a tudat és a lélek harmonizáló, egyensúlyteremtő mozgásformája. Az indiai tornát eleinte férfiak gyakorolták, ma már inkább a nők körében kedvelt. Jótékony hatása régóta ismeretes. Mai világunk vibrál a számtalan információtól, a számítógépes ülőmunkák pedig a helytelen testtartás kialakulásáért felelősek. A stressz egyre inkább átjárja mindennapjainkat. A rendszeres jógázás segít mindezek ellensúlyozására, kompenzálására.
Tanulóink nagyon élvezték ezeket a csendes jógagyakorlatokat. Az ászanák végzése, a tudatos légzőgyakorlatok és relaxáció segítenek az elme lecsendesítésében, a koncentráció fejlesztésben.
Egy kis pihentető töltődés a rohanó világban.

kép

 

Bővebben...
 
Fenntarthatóság témahét

A Weöres Sándor Általános Iskola tanulói gyógynövényekkel ismerkedtek meg a Fenntarthatóság témahéten. Az iskola aulája egész nap illatozott a szebbnél szebb gyógynövényektől és a belőlük készített teáktól.
Az interaktív kiállítás szervezői elmondták, hogy az ember már régóta felfedezte a növények hasznos élettani hatásait. Az értékes növények fájdalmat csillapítanak, méregtelenítik a szervezetet, sebhelyeket hegesztenek be, gyógyítanak.
A bemutató résztvevői minden érzékszervük igénybe vételével tapasztalhatták meg a növények sokoldalú felhasználási lehetőségeit. Bizonyos gyógynövények intenzív illatuknak köszönhetően nyugtató vagy élénkítő hatással bírnak. Sok növény remek alapanyag ízletes szörpök, lekvárok készítéséhez, szárított leveleikből pedig finom tea készíthető. A markánsabb illatú gyógynövényekből különleges fűszereket állíthatunk elő, melyek remekül illenek a magyar konyha ízvilágához.
A gyerekek a növények tárolási körülményeivel, termesztésük aranyszabályaival is megismerkedtek. A kiállító asztalokon ezzel kapcsolatos szakkönyvekbe is beleolvashattak az érdeklődők, valamint egyéni kérdéseikre is választ kaphattak.
A gyógyteák ízlelgetése, kóstolása rendkívül népszerűséget okozott a gyerekeknek.
Reméljük, hogy mindenki hasznos információkkal, gyakorlati tanácsokkal gazdagodott ezen a napon.
A hasznos ismeretek gyarapodása mellett végül különféle teákat kóstolhattak meg.

kép

Bővebben...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

17. oldal / 195

Friss hírek

Beiratkozás a 2024/2025. tanévre

2024. április 18 - 19.
(csütörtök-péntek)

8:00 - 19:00-ig

További részletek a beiratkozás menüpont alatt, vagy az alábbi linkre kattintva: beiratkozás 2024/2025. tanév találhatók.

 
Nyári táborok

Tisztelt szülök!

A táborok menüpontba felkerültek 2024. nyár táborozási lehetőségei.

 

Elérhetőség

Cím: 6723 Szeged, Űrhajós utca 4.
Tel.: 06-62-548-968

Nyitvatartás
7:00 - 18:00

Alapítvány

Köszönettel fogadunk minden támogatást.

Szeged Tarjánvárosi IV. Számú Általános Iskola Tanulóiért Alapítvány

Számlaszáma: 57400217-10118256

Adószáma: 18456183-1-06

 

Ökoiskola

 

 

Boldogságóra program

A Pénz7 hivatalos weboldala


Validation Icons