Címlap Hírek
Hírek
A három nyúl

Csodálatos délutánnal ajándékozta meg Szögi Ildikó hitoktató iskolánk másodikosait. Zelk Zoltán: A három nyúl című meséjét dolgozta fel a Kett módszer segítségével. (Franz Kett német pedagógus, teológus, aki 1975-től alkalmazza ezt a módszert.)

Az ezzel a módszerrel vezetett foglalkozás a gyerekeknek nagy örömet jelent, lecsendesednek, megnyilvánulásaik visszafogottakká válnak. Megtaníthatjuk nekik, hogy erejüket, energiájukat a közösség védelmére, mások és önmaguk javára fordítsák. A módszer fejleszti a kapcsolatteremtő, a koncentráló képességet, valamint a kreativitást.

Bővebben...
 
Mesemondó verseny

November 11-én, szerdán került megrendezésre iskolánkban az alsó tagozatosok mesemondó versenye.

Bővebben...
 
Halloween party

Halloween party-val kezdődött az idegennyelvi hét. 2015. november 4-én, szerda délután az 5. és 6. osztályos angolosok egy fergeteges Halloween party-n vettek részt. A másfél órás vetélkedősorozatban nemcsak a tudásuk, de a leleményességük és ügyességük is összemérhették a diákok.

Bővebben...
 
Egészségnap

Október 20-án délután az alsó tagozatos diákoknak egészségnapot rendeztünk a napköziben. Filmvetítéssel megismerhették a helyes fogápolási technikát, közösen tornáztak. Az 1-2. osztályosok gyümölcs- és zöldségsalátát készítettek, gyurmáztak, találós kérdéseket fejtettek meg. A 3-4. osztályosok kvízkérdéseket oldottak meg és plakátokat készítettek az egészséggel kapcsolatban.

Bővebben...
 
Mesetarisznya

Október 20-án délután, a 3.b osztályosok a Somogyi Könyvtárba látogattak. Egy foglalkozásra vártak bennünket. A mesetarisznyából, különböző tárgyak kerültek elő, melyek segítségével meséket idéztünk fel: Kacor király, Aranyszőrű bárány, A három kívánság, Az okos leány.

Bővebben...
 
Szüreti vigadalom

Október 13-án a környékbeli óvodák nagycsoportosait láttuk vendégül az iskolában. Az ovisokat a városnéző kisvonat hozta víg énekléssel az iskolához, ahol kézműves foglalkozáson és közös játékon vettek részt. A program végén az iskolás vendéglátóikkal együtt énekeltek a szüleiknek az ovisok.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

9. oldal / 70

Friss hírek

Sok szeretettel várjuk a játékos iskolaelőkészítő foglalkozásokra a leendő elsős gyerekeket és szüleiket keddi napokon 16 órától 16:45-ig:

  • január 9.
  • január 23.
  • február 6.
  • február 20.
  • március 6.
  • március 20.
  • április 10.

 

 
 

Megváltozott a közétkeztetés rendje, ezzel együtt új nyomtatványok is készültek. A legfontosabb változás, hogy minden ingyenesen étkező gyereknek az étkezést a szülőnek minden hónapban előre fel kell rendelnie, aláírásával. Ezt a beszedési napokon helyben az iskolában, vagy NGSZ ügyfélszolgálaton (Huszár u. 1) is megteheti. Bővebb információ az NGSZ honlapján.

 

Az e-napló elérhető a https://klik200909021.e-kreta.hu/Adminisztracio/Login oldalon. A belépési név a tanuló oktatási azonosítója (a diákigazolványról leolvasható 7-tel kezdődő 11 jegyű szám), jelszó pedig a születési dátum kötőjelekkel elválasztva (pl.: 2002-12-10). A napló telefonra is telepíthető innen.

 

A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő 100%-os (ingyenes) étkezési díj kedvezményre jogosult gyermek törvényes képviselője vagy meghatalmazottja – minden tanév megkezdése előtt (augusztusban a szeptemberi étkezési térítési díj befizetésekor), illetve félévkor (januárban a februári étkezési térítési díj befizetésekor), valamint új határozat kézhezvételekor az intézmény gondnokánál (gazdasági iroda) – köteles írásban megrendelni a következő félév/időszak étkezését a gyermeke részére havi bontásban, ennek hiányában a gyermek részére az étkezés nem biztosított.

 

Névnapok

Ma: Zelma, Rajmund
Holnap: Timót


144 nap van még hátra a tanévből.
Validation Icons