Címlap Könyvtárunk

Üdvözlünk az iskola könyvtárában!


 
Iskolánkban is divat az olvasás I. rész

Az iskolai könyvtári kölcsönzések növekvő száma azt mutatja, hogy digitális világuk dacára sok gyerek olvas. Az olvasásról köztudott tény, hogy a szórakozás mellett fejleszti a képzelőerőt, bővíti a szókincset, és segít a szövegalkotásban.
Új sorozatunkban az iskolánkban dolgozókat kérdezem arról, hogy melyek azok a könyvek, melyeket nagy szeretettel ajánlanának gyerekeknek és felnőtteknek.
Először Pintér Ildikó igazgatónő beszél olvasási élményeiről.
Fekete István: Tüskevár című regényét felnőttként olvastam végig, annak ellenére, hogy az általános iskolában kötelező olvasmány volt. Egyébként nyaranta minden kötelező irodalmat elolvastam, kivéve a Tüskevárat. Gyermekként ugyanis nem vettem észre, hogy az író egy kisfiú személyében mekkora szeretettel, derüvel mutatja be az eseményeket. Tutajost őszinte, tiszta szívű gyermeknek ismerhetjük meg, kire ennyi év után is jó emlékezni. A cselekmény feltárása közben csodálatos tájleírások mutatják be a természet szépségét.
Mindenkinek szívből ajánlom Horváth Árpád: A megkésett világhír című életrajzi regényét. A mű Jedlik Ányos István életét mutatja be, akit a dinamó és a szóda magyar feltalálójaként tartunk számon. A fizikus elsőként egyetemi hallgatóinak mutatta be találmányait, és nem foglalkozott a jogi szabadalmazással. Számomra a regény elsősorban a tudomány szerethetőségéről szól.
Ami a szakirodalmat illeti, szeretném megemlíteni Bolyai János: A semmiből új, más világot teremtettem című művét. Nagyon érdekes, hogy három matematikus: Bolyai János, Nyikolaj Ivanovics Lobacsevszkij és Carl Friedrich Gauss szinte egy időben, egymástól függetlenül korszakalkotó felfedezéseket tettek a geometria terén.”

 


Hallottál-e már Geronimo Stilton kalandjairól? A Rágcsáló Hírek főszerkesztője gyakran találja magát izgalmas helyzetekben. Vicces, furcsa és egy kicsit talán hihetetlen kalandok részesei lehettek, ha elolvassátok a mulatságos történetek valamelyikét.
A könyveket az iskola könyvtárából kölcsönözheted ki.

kép

 


 

Egy könyvsorozat a mai gimnazisták problémáiról, életéről. Reni naplóját olvasva nemcsak a főhős mindennapi életét ismerheted meg, hanem bepillantást nyerhetsz egy gimnázium világába is. Barátságok, szerelmek, szakítások, kibékülések és további izgalmas kalandokról olvashatsz, ha kikölcsönzöd az iskola könyvtárából a A Szent Johanna gimi könyvsorozat köteteit.

kép

 


 

 

 


Friss hírek

Nyári táborok

Tisztelt szülök!

A táborok menüpontba felkerültek 2024. nyár táborozási lehetőségei.

 
Iskolai vers- és prózamondó verseny

Iskolai vers- és prózamondó verseny lesz a felsősöknek 2024.03.25-én 14:30-kor a könyvtárban.

plakát

 

Elérhetőség

Cím: 6723 Szeged, Űrhajós utca 4.
Tel.: 06-62-548-968

Nyitvatartás
7:00 - 18:00

Alapítvány

Köszönettel fogadunk minden támogatást.

Szeged Tarjánvárosi IV. Számú Általános Iskola Tanulóiért Alapítvány

Számlaszáma: 57400217-10118256

Adószáma: 18456183-1-06

 

Ökoiskola

 

 

Boldogságóra program

A Pénz7 hivatalos weboldala


Validation Icons